Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Atsavina trīs tonnas nelikumīgu alkoholisko dzērienu un skaidru naudu

© Valsts policija

Šī mēneša sākumā, 2. un 3. jūnijā,policijas darbinieki, veicot aktīvu un efektīvu izmeklēšanu, kriminālprocesa ietvaros aizdomās par nelikumīga alkohola apriti aizturēja personu grupu, un kratīšanas laikā konstatēja un izņēma trīs tonnas nelikumīgu alkoholisko dzērienu un skaidru naudu.

Likumsargiem, veicot izmeklēšanu, mēneša sākumā, 2. un 3. jūnijā, Rīgas reģionā izdevās aizturēt personu grupu - 1967., 1973., un 1985. gadā dzimušus vīriešus. Jāpiebilst, ka divas no aizturētajām personām ir Latvijas Republikas pilsoņi un viena no personām ir Baltkrievijas Republikas pilsonis.

Policijas darbinieki, veicot kratīšanu vairākos īpašumos, kur tika uzglabāti nelikumīgie alkoholiskie dzērieni un automašīnās, ar ko tie tika pārvadāti, konstatēja un izņēma 3000 litru nelikumīgu alkoholisko dzērienu un 5000 eiro skaidras naudas, kas, visticamāk, iegūta nelikumīgā ceļā.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221./2. panta trešās daļas, proti, par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā. Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Tiesa visām aizdomās turētajām personām piemēroja drošības līdzekli, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Visas trīs personas jau iepriekš ir nonākušas policijas redzeslokā par darbībām, kas nav saistītas ar nelikumīgu akcīzes preču apriti.