Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

"Latvijas dzelzceļš" nākamnedēļ izsolīs apmēram 2000 tonnas metāllūžņu

© Dmitrijs Šuļžics/F64

VAS "Latvijas dzelzceļš" nākamajā otrdienā, 22.jūnijā, plkst.11 izsolīs apmēram 2000 tonnas melno metāllūžņu, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kopējo metāllūžņu apjomu paredzēts realizēt ilgākā laika periodā - no jūlija līdz septembrim - saistībā ar tā apjomīgumu.

Izsolē paredzēts izsolīt dažāda garuma lietotas dzelzceļa sliedes, nepārsniedzot 12,5 metru garumu, pārmiju daļas, sliežu stiprinājumi, dzelzceļa vagonu lēninātāji un ritošā sastāva mezgli un detaļas.

Izsoles sākumcena ir 296 eiro par tonnu.

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības - "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums "LDz infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDZ ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums "LDz loģistika".