Lāčplēša dienā pasniegs augstus valsts apbalvojumus

Lāčplēša dienā, 11.novembrī, notiks Triju Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un tā goda zīmju un Atzinības krusta pasniegšanas svinīgā ceremonija, informē prezidenta kancelejas preses dienests.

Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieka pakāpi iegūs Pēteris Cīmanis par saviem nopelniem kamaniņu sporta attīstībā Latvijā un Māra Treimane par nesavtīgu ieguldījumu Latvijas ārlietu dienestā un ārpus tā.

Par Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieriem tiks iecelti Valmieras teātra aktrise Ligita Dēvica, Jaunjelgavas novada pašvaldības izpilddirektors Jānis Dimitrijevs, Rundāles pils restaurators Gunārs Grīnfelds, ērģeļbūves meistars Jānis Kalniņš, tekstilmāksliniece Laima Kaugure, aktrise Maiga Krauze (Grīnberga), rakstnieks Jānis Lejiņš, Iļģuciema cietuma kapelāne Rudīte Losāne, operāciju māsa Lolita Misiņa, sabiedriskais darbinieks Jānis Ozols un sabiedriskais darbinieks Juris Putriņš.

Tāpat par Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieriem kļūs Latvijas nacionālās kamaniņu sporta izlases konstruktors Mārtiņš Rubenis, Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas direktore Svetlana Semenko, Alūksnes Valsts ģimnāzijas direktors Gunārs Stradiņš, profesors Bruno Strautiņš, medicīnas doktore Ilga Urtāne, aktrise un režisore Venta Vecumniece un sabiedriskais darbinieks Uldis Veldre.

Savukārt ar Triju Zvaigžņu ordeņa Zeltītu goda zīmi tiks apbalvoti Latvijas Ugunsdzēsības muzeja darbinieks Spodris Kurmiņš un sabiedriskais un kultūras darbinieks Oļģerts Stengrevics.

Ar Triju Zvaigžņu ordeņa Sudraba goda zīmi tiks apbalvots sabiedriskais un kultūras darbinieks Romualds Zarembo.

Par Viestura ordeņa komandieriem tiks iecelti NATO Bruņoto spēku Eiropā Virspavēlniecības štāba nacionālais militārais pārstāvis NATO Alianses operacionālajā pavēlniecībā pulkvedis Ainārs Ozoliņš un Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes priekšnieks pulkvedis Aleksandrs Šukšins.

Par Viestura ordeņa virsniekiem tiks iecelti pulkvežleitnants Vadims Juniks, pulkvežleitnants Viktors Klinge, atvaļinātais pulkvežleitnants Aivars Kārlis Pētersons un Zviedrijas Karalisko Gaisa spēku rezerves majors Jans Peters Sjēlins.

Par Viestura ordeņa kavalieriem tiks iecelti kapteinis Pēteris Plečkens, kultūras un tradīciju pētniece Edīte Sondoviča, kapteinis Aleksandrs Strods, kapteinis Guntis Tauriņš un kapteinis Juris Višņakovs.

Ar Viestura ordeņa Sudraba goda zīmi tiks apbalvoti virsseržants Sergejs Baranovs, seržants Mārtiņš Dāboliņš un virsseržants Artūrs Kaulakāns. Bet ar Viestura ordeņa Bronzas goda zīmi tiks apbalvoti dižkareivis Kristaps Bantersons un dižkareivis Raitis Novickis, un par Atzinības krusta kavalieri tiks iecelta ārste Kamena Kaidaka.

Ceremonija notiks plkst.15 Rīgas pils Ģerboņu zālē.

Jau ziņots, ka arī rīt, 10.novembrī, notiks svinīgā ceremonija, kur pēc nāves apbalvoto un par Viestura ordeņa lielkrusta komandieriem atzīto cilvēku ģimenes glabāšanā saņems par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts neatkarības aizstāvēšanā piešķirtos Viestura ordeņus.

Latvijā

Kādēļ valsts pārvaldē nav vēlams attālinātais darbs; kā Valsts kancelejas direktors plāno organizēt kandidātu atlasi augstajiem amatiem; vai garā, sarežģītā kandidātu atlases procedūra nav piesegs, lai izvairītos no atbildības; par nejēdzīgo aizraušanos ar dokumentu slepenošanu un valsts pārvaldes spēju un nespēju komunicēt ar sabiedrību – intervijas turpinājums ar Valsts kancelejas direktoru Raivi Kronbergu.

Svarīgākais