Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Kāds vīrietis nozog vairākus nomas skrejriteņus

© Dmitrijs Šuļžics/F64

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirkņa darbinieki sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes darbiniekiem 8. jūnijā aizturēja 1981. gadā dzimušu vīrieti par divu nomas elektroskrejriteņu zādzību.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes darbinieki, veicot operatīvos pasākumus, uz ielas pamanīja aizdomīgu vīrieti, kura uzvedība un darbības likumsargiem radīja aizdomas, ka šī persona, iespējams, ir veikusi mantisku noziegumu.

Likumsargi veica kratīšanu personas uzturēšanās vietā, kur tika atsavināti divi nomas skrejriteņi. Tika noskaidrots, ka persona abus braucamrīkus nozagusi brīvi piekļūstot 1. jūnijā Rīgā, Mellužu ielā, un 8. jūnijā citviet Pārdaugavā.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 180. panta, proti, par zādzību nelielā apmērā un pēc 185. panta, proti, mantas tīša iznīcināšana un bojāšana.

Aizvadītajā trešdienā, 9. jūnijā, tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Jāpiebilst, ka aizturētā persona jau iepriekš vairākkārtīgi ir nonākusi policijas redzeslokā: par zādzību ar iekļūšanu, par mantas tīšu bojāšanu un par zādzībām nelielā apmērā. Kopumā vīrietis ir sodīts desmit reižu.