Latvijā Covid-19 sertifikātu nevar saņemt Eiropas Zāļu aģentūrā nereģistrēto vakcīnu saņēmēji

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Personām, kuras būs vakcinējušās ar Eiropas Zāļu aģentūrā (EZA) nereģistrētām vakcīnām pret Covid-19 Latvijā nav iespējams saņemt vakcinācijas sertifikātu un jāievēro visas tās pašas drošības prasības, kas nevakcinētajām personām, otrdien apdomīgai ceļošanai veltītas kampaņas atklāšanā žurnālistiem atklāja Veselības ministrijas (VM) Vides veselības nodaļas vadītāja Jana Feldmane.

Tādējādi visas tās pašas prasības, kas nevakcinētajām personām, jāievēro arī tiem, kas vakcinētas ar, piemēram, Krievijas izstrādāto vakcīnu "Sputnik V", jo EZA to vēl nav apstiprinājusi. Pašreiz EZA reģistrējusi vakcīnas pret Covid-19, kuras ražo "AstraZeneca", "Moderna", "Johnson & Johnson" un "Pfizer".

Savukārt tie Latvijas valstspiederīgie, kas varēs uzrādīt dokumentu, kas apliecina vakcināciju ar EZA reģistrētu vakcīnu citā valstī, vakcinācijas faktu varēs reģistrēt arī e-veselībā Latvijā, tādējādi saņemot arī sertifikātu.

Tāpat Feldmane apliecināja, ka personām ar derīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu atgriežoties Latvijā no citām Eiropas Savienības valstīm, nav jāveic Covid-19 tests.

Jau vēstīts, ka Ārlietu ministrija sadarbībā ar Veselības ministriju, Ekonomikas ministriju, Satiksmes ministriju un Iekšlietu ministriju organizē kampaņu "#CeļoApdomīgi", kurā informē par iespējām pašreizējos apstākļos apdomīgi ceļot kā Latvijā, tā Eiropā.

Tikmēr otrdien Ministru kabinets plāno lemt par ceļošanas ierobežojumu atcelšanu pret Covid-19 vakcinētajiem, testētajiem un pārslimojušajiem.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.