Latvija atzīta par vienu no ceļošanai drošākajām vietām

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Pašreiz ceļošanai viena no drošākajām vietām ir Latvija, otrdien preses konferencē par drošas ceļošanas kampaņas sākšanu žurnālistiem pauda Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava.

"Šeit mēs varam justies droši, varam būt pārliecināti, kādas ir prasības pakalpojumu saņemšanas vietās, varam izvairīties no dažādām neērtībām ceļojot," teica Šīrava.

Viņa pauda pārliecību, ka, lai arī iedzīvotāji Latvijas apceļošanu sāka jau pērn, mūsu valstī joprojām ir daudz neatklātu vietu.

Vienlaikus, ja persona tomēr izvēlējusies ceļot ārpus Latvijas, LIAA aicina izvēlēties uzticamu tūrisma aģentūru un tūroperatoru pakalpojumus, jo tikai viņi būs tie, kas varēs palīdzēt, ja ceļotājiem nāksies saskarties ar kādām iepriekš neprognozētām grūtībām.

Šīrava ceļotājus aicināja izmantot arī apdrošināšanas iespējas. "To arī parādīja pagājušā gada pandēmijas situācija, kad tā sākās. Tie, kas bija apdrošināti un bija apdrošinājuši gan ceļojumu, gan veselību, daudz ērtāk varēja ceļot un arī ciest mazākus zaudējumus," stāstīja LIAA pārstāve.

Tai pat laikā, ja iedzīvotāji izvēlējušies savus ceļojumus plānot paši, tad LIAA aicina ļoti rūpīgi pārbaudīt visu vajadzīgo informāciju par Covid-19 situāciju attiecīgajā valstī gan pirms ceļojuma, gan ceļojuma laikā.

Tikmēr Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins, atbildot uz jautājumu, vai Latvijā ir daudz apdrošināšanas kompāniju, kas savos piedāvājumos iekļauj arī Covid-19 riskus, uzsvēra, ka galvenais ir jautāt apdrošinātājiem, jo viena standarta produkta visiem apdrošinātājiem neesot. "Ir apdrošinātāji, kuri Covid riskus sedz vairāk, un ir tādi, kas tos sedz mazāk, tādēļ ir jājautā," teica Abāšins.

Tomēr kompānijas, kas ceļojumu apdrošināšanā sedz ar Covid-19 saistītos riskus, esot, un ir arī tādas, kuras sedz pat ceļojuma atcelšanu, ja apdrošinātā persona ir saskārusies ar kādu no Covid-19 riskiem.

"Trīs lietas - lasām, prasām un skatāmies segumu, lai tas būtu pēc iespējas plašāks attiecībā uz Covid riskiem," uzsvēra Abāšins.

Jau vēstīts, ka Ārlietu ministrija sadarbībā ar Veselības ministriju, Ekonomikas ministriju, Satiksmes ministriju un Iekšlietu ministriju organizē kampaņu "#CeļoApdomīgi", kurā informē par iespējām pašreizējos apstākļos apdomīgi ceļot kā Latvijā, tā Eiropā.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais