Aptauja: vai ministru nomaiņa uzlabos valdības darba produktivitāti?

© Vladislavs Proškins/F64

Nepilnu mēnesi valdībā darbojas jauni ministri – labklājības, iekšlietu un izglītības un zinātnes -, un ”Kantar TNS” aptaujā TV3 raidījumā "900 sekundes" noskaidrots, cik liela sabiedrības daļa uzskata, ka tas veicinās valdības produktivitāti.

Teju desmitā daļa jeb 9% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem uzskata, ka trīs ministru (labklājības, iekšlietu, izglītības un zinātnes) nomaiņas dēļ valdības darba produktivitāte kopumā uzlabosies, savukārt puse (55%) uzskata, ka nemainīsies.

Aptuveni piektā daļa (18%) iedzīvotāju uzskata, ka iepriekš minētā dēļ valdības darba produktivitāte kopumā pasliktināsies, savukārt tikpat jeb 18% iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Latvijā

Otrdien, 8.oktobrī, Ministru kabinetā tika skatīti Iekšlietu ministrijas sagatavotie grozījumi Ceļu satiksmes likumā, Administratīvās atbildības likumā un Krimināllikumā. Rosinātie grozījumi minētajos likumos paredz no alkohola koncentrācijas pārbaudes procesa izslēgt iespēju personai subjektīvi bez jebkāda pamata atteikties no amatpersonas veiktās alkohola koncentrācijas pārbaudes vai nepiekrist tās rezultātiem, kā arī noteikt atbildību par atteikšanos no amatpersonas prasītās pārbaudes veikšanas.