Aptauja: vai iedzīvotāji atbalsta Covid-19 ierobežojumu atvieglojumu ieviešanu vakcinētajiem?

© Kaspars Krafts/F64

Jau no 15.jūnija pret Covid-19 vakcinētie, to pārslimojušie, kā arī Covid-19 negatīvā testa īpašnieki varēs baudīt kultūras dzīvi. ”Kantar TNS” aptaujā noskaidrots, cik daudzi atbalsta ierobežojumu atvieglojumu ieviešanu pret vīrusu vakcinētajiem un pārslimojušajiem, vēsta TV3 raidījums "900 sekundes".

62% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem ir norādījuši, ka atbalsta Covid-19 ierobežojumu atvieglojumu ieviešanu vakcinētajiem pret Covid-19 un ar Covid-19 pārslimojušajiem, piemēram, pasākumu apmeklēšanu, pakalpojumu sniegšanu vai saņemšanu (38% - noteikti jā; 24% - drīzāk jā).

Savukārt teju trešā daļa jeb 32% iedzīvotāju to neatbalsta (11% - drīzāk nē; 21% - noteikti nē).

6% iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Latvijā

Otrdien, 8.oktobrī, Ministru kabinetā tika skatīti Iekšlietu ministrijas sagatavotie grozījumi Ceļu satiksmes likumā, Administratīvās atbildības likumā un Krimināllikumā. Rosinātie grozījumi minētajos likumos paredz no alkohola koncentrācijas pārbaudes procesa izslēgt iespēju personai subjektīvi bez jebkāda pamata atteikties no amatpersonas veiktās alkohola koncentrācijas pārbaudes vai nepiekrist tās rezultātiem, kā arī noteikt atbildību par atteikšanos no amatpersonas prasītās pārbaudes veikšanas.