Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Jelgavā noticis traģisks ceļu satiksmes negadījums

© F64

10. jūnijā Jelgavā notika traģisks negadījums – kāds vīrietis atpakaļgaitā vadīja automašīnu un uzbrauca 1936. gadā dzimušam gājējam, kurš ceļu satiksmes negadījumā guva traumas un vēlāk nomira slimnīcā. Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess.

Ceturtdien, 10. jūnijā, Jelgavā, Pasta ielā, vīrietis atpakaļgaitā vadīja automašīnu „Opel Zafira”, jo vēlējās to novietot stāvēšanai ielas malā.

Manevra laikā autovadītājs nepamanīja vīrieti, kurš bija nolēmis šķērsot ielu, un uzbrauca 85 gadus vecajam kungam. Ceļu satiksmes negadījumā gājējs guva traumas un tika nogādāts ārstniecības iestādē, kur diemžēl pēc aptuveni 3 stundām nomira.

Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess, kā arī nozīmētas ekspertīzes, lai noteiktu precīzu nāves iemeslu. Jāpiebilst, ka automašīnas vadītājs nebija sēdies pie stūres alkohola reibumā. Lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus, izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Valsts policija vērš uzmanību, ka ceļu satiksmes jomā statistika ir ļoti satraucoša. Jelgavas iecirkņa apkalpojamā teritorijā šā gada pirmajos piecos mēnešos ir reģistrēti 18 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši mazāk aizsargātie ceļu satiksmes dalībnieki - 3 gājēji, 4 motociklisti, no kuriem viens guva smagus miesas bojājumus, 9 velosipēdisti un 2 mopēdisti. Savukārt Jēkabpils iecirkņa apkalpojamā teritorijā minētajā laika posmā vieglus miesas bojājumus ir guvuši 3 gājēji. Divi ceļu satiksmes negadījumi, kur vienā gadījumā ir cietis viens motocikla vadītājs un otrā - velosipēdists, ir reģistrēti Aizkraukles iecirkņa apkalpojamā teritorijā. Tāpat no janvāra līdz jūnijam vieglus ievainojumus guvuši 4 velosipēdisti un 3 motociklisti Tukuma iecirkņa apkalpojamā teritorijā. Diemžēl viens motocikla vadītājs šogad ir gājis bojā Dobeles iecirkņa apkalpojamā teritorijā, kur vēl 3 motociklisti ir guvuši smagus miesas bojājumus, bet viens mopēdists un viens gājējs - vieglus ievainojumus. Bauskas iecirkņa apkalpojamā teritorijā vieglus ievainojumus šogad guvis viens gājējs un viens motociklists.

Likumsargi uzsver, ka gan ārpus apdzīvotām vietām, gan arī pilsētvidē mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem (gājējiem un velosipēdu, mopēdu un elektroskrejriteņu vadītājiem) ir jāpārliecinās par satiksmes drošību un to, ka autovadītāji viņus redz! Tāpat aicinām vecākus saviem bērniem atgādināt par ceļu satiksmes drošības noteikumiem, kā arī pieaugušajiem, vadot transportlīdzekļus, būt uzmanīgiem, atbildīgiem un darīt visu iespējamo, lai netiktu apdraudēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, it sevišķi mazāk aizsargātie.