Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Ūdens temperatūra Jūrmalā svārstās ap 20 grādiem

© Kaspars Krafts/F64

Piektdienas rītā Jūrmalas peldvietās Bulduros, Dzintaros, Majoros, Dubultos, Mellužos, Kauguros un Jaunķemeros ūdens temperatūra ir aptuveni +20 grādi, liecina pašvaldības publicētā informācija.

Jau vairākas dienas ūdens temperatūra Jūrmalā svārstās +18..+20 grādu robežās.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem ūdens temperatūra Liepājas un Ventspils ostā ir +15 grādi, Skultes ostā nepilni +17 grādi, Kolkā +18 grādi, Rojā un Mērsragā nepilni +20 grādi, Lielupes grīvā +21 grāds.

Satelītu datos redzams, ka siltākais ūdens Latvijas piekrastē saglabājas Rīgas līča rietumu un dienvidu piekrastē, aukstākais ūdens - Dienvidkurzemes un Ziemeļvidzeme piekrastē.

Ūdens temperatūra lielajos ezeros +16..+21 grāds, tai skaitā +17 grādi Ķīšezerā. Rīgas domes sniegtie dati gan liecina, ka peldvietā Ķīšezerā ūdens temperatūra sasniedz +20 grādus.

Ūdens temperatūra daudzās upēs - tai skaitā Ventā, Lielupē, Aiviekstē un daudzviet Daugavā - pakāpusies līdz +20..+22 grādiem, liecina LVĢMC informācija.

Sestdien gaidāms dienvidu, dienvidrietumu vējš, tādēļ iespējama krasa ūdens temperatūras pazemināšanās Rīgas līča rietumu un dienvidu piekrastē.

Jau ziņots, ka atbilstoši Rīgas domes datiem ūdens temperatūra Bābelīša ezerā sasniegusi +23 grādus, Daugavā Ķīpsalā ūdens iesilis līdz +19 grādiem, bet Lucavsalā ūdens temperatūra paaugstinājusies līdz +17 grādiem. Ūdens temperatūra Rumbulā, kā arī Rīgas jūras līča peldvietās Vakarbuļļos un Daugavgrīvā ir +16 grādi, bet Vecāķos tā sasniedz +19 grādus.