Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Kariņš: Aizdomas par Ādamsona spiegošanu Krievijas labā ir ļoti nopietnas

© kaspars Krafts/F64

Aizdomas par deputāta Jāņa Ādamsona (S) spiegošanu Krievijas labā ir ļoti nopietnas, ceturtdien mediju pārstāvjiem atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Aicināts komentēt Saeimas vairākuma šorīt lemto izdot Ādamsonu apcietināšanai saistībā ar aizdomām par spiegošanu Krievijas labā, Kariņš norādīja, ka tiesībsargājošajām iestādēm ir jāstrādā un jāvieš skaidrība, jo to var noskaidrot tikai tiesa.

Tajā pašā laikā viņš piebilda, ka aizdomas par Ādamsonu ir ļoti nopietnas.

LETA jau vēstīja, ka Saeimas vairākums šorīt nolēma izdot deputātu Jāni Ādamsonu (S) apcietināšanai saistībā ar aizdomām par spiegošanu Krievijas labā.

Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) priekšsēdētājs Māris Kučinskis (ZZS) aģentūrai LETA uzsvēra, ka Ādamsona lietā ir nopietni pierādījumi, kas liecina, ka aizdomas par spiegošanu Krievijas labā ir pamatotas. Kučinskis kā NDK vadītājs esot bijis informēts par šo lietu nedaudz pirms lemšanas par to Saeimā.

NDK priekšsēdētājs norādīja, ka sīkāka informācija būtu jāsniedz Valsts drošības dienestam (VDD) atbilstoši iestādes redzējumam, cik daudz ziņu iespējams publiskot.

VDD aģentūrai LETA apstiprināja, ka dienests šodien veic neatliekamas procesuālās darbības trešdien sāktā kriminālprocesā saistībā ar aizdomām par spiegošanu.

Latvijas televīzijas (LTV) rīcībā esošā informācija liecina, ka uz Ādamsonu krīt aizdomas par informācijas nodošanu Krievijai pēdējo četru gadu laikā. Ādamsons, kuram nebija pielaides valsts noslēpumam, sniedzis informāciju gan par armijas budžetu, iepirkumiem, gan arī informējis pēc austrumu robežas apmeklējuma.

Tāpat LTV novērojis, ka pie Ādamsona mājas pašlaik atrodas policijas ekipāžas, kuras uzrauga, lai pie mājas neatrastos nepiederošas personas. Visticamāk, tas saistīts ar to, ka mājā pašlaik tiek veikta kratīšana. Tāpat LTV novēroja, ka beigusies drošības iestāžu veiktā kratīšana parlamentā.

Jau ziņots, ka Saeimas vairākums šorīt nolēma izdot deputātu Ādamsonu apcietināšanai saistībā ar aizdomām par spiegošanu Krievijas labā.