Aptauja: kā Latvijas iedzīvotāji vērtē vakcinācijas procesu?

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Lūgti novērtēt vakcinācijas procesa pret Covid-19 norisi Latvijā kopumā – procesa organizatoriskā puse, vakcinācijas temps un citas nianses, 10 punktu skalā, kur viens nozīmē “ļoti slikti”, savukārt 10 – “ļoti labi”, vidējais Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem sniegtais vērtējums ir 4,6 punkti, liecina pētījumu kompānijas “Kantar TNS” jaunākās veiktās aptaujas dati TV3 raidījumā "900 sekundes".

Salīdzinoši zemāku vērtējumu - 1-4 punktus - ir snieguši 39% iedzīvotāju, savukārt vidēju vērtējumu - 5-6 punktus - ir sniegusi teju trešā jeb 31% iedzīvotāju.

Salīdzinoši augstāku vērtējumu - 7-10 punktus - ir snieguši 19% iedzīvotāju.

Desmitajai daļai jeb 11% iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Latvijā

Otrdien, 8.oktobrī, Ministru kabinetā tika skatīti Iekšlietu ministrijas sagatavotie grozījumi Ceļu satiksmes likumā, Administratīvās atbildības likumā un Krimināllikumā. Rosinātie grozījumi minētajos likumos paredz no alkohola koncentrācijas pārbaudes procesa izslēgt iespēju personai subjektīvi bez jebkāda pamata atteikties no amatpersonas veiktās alkohola koncentrācijas pārbaudes vai nepiekrist tās rezultātiem, kā arī noteikt atbildību par atteikšanos no amatpersonas prasītās pārbaudes veikšanas.