"Olainfarm" darbinieks Agris Auce atbalstījis “Black Duck Invest” akciju izkrāpšanas mēģinājumu

“Olainfarm” Revīzijas komitejas priekšsēdētājs Agris Auce (no labās) un “Olainfarm” bijušais sabiedrisko attiecību speciālists Mārcis Judzis © Ekrānšāviņš no sociālajiem tīkliem

Tieši “Olainfarm” Revīzijas komitejas priekšsēdētājs Agris Auce un “Olainfarm” bijušais sabiedrisko attiecību speciālists Mārcis Judzis bijuši tie, kas Latvijā pavadījuši un sadarbojušies ar “Black Duck Invest” pārstāvjiem, Čehijas pilsoņiem Vojteku Kačenu un Tiboru Bokoru, ko Latvijā aizturēja policija saistībā ar iespējamu krāpšanu 40 miljonu eiro apmērā. Tieši Auce un Judzis pirms čehu aizturēšanas sagaidīja viņus Rīgas lidostā, lai aizvestu viņus uz pārrunām ar vienu no mantinieču pārstāvjiem.

Agri Auci un Mārci Judzi vieno ne tikai kopīga darbavieta - AS “Olainfarm”, viņi zināmās aprindās pazīstami kā “Olainfarm” padomes locekļa un “Prudentia” vadošā partnera Kārļa Krastiņa “rokaspuiši”, un bez viņa saskaņojuma nerīkojas. Agris Auce un Mārcis Judzis darbojas arī Investoru un mazākuma akcionāru biedrības valdē, kura reģistrēta Judža bijušajā īpašumā. Varētu domāt, ka abi rūpējas par mazākuma akcionāru interesēm Latvijā, tomēr papētot viņu darbību, atklājas, ka biedrība interesējas vienīgi par “Olainfarm”. Taču par plašākām kopīgajām investoru vai mazākuma akcionāru interesēm, viņus interesē savs personīgais labums. Informācija no drošiem avotiem liecina, ka “Black Duck Invest”, K.Krastiņš un H.Velmers abiem A.Aucem un M.Judzim ir sasolījuši amatus, pretī saņemot gan atbalstu Latvijā, gan noteiktus konkrētus pakalpojumus. A.Auce šobrīd aktīvi raksta iesniegumus dažādām iestādēm, iekļaujot apzināti tajos nepatiesas ziņas par personām, kas viņuprāt traucē realizēt reideru ieceres “Olainfarm” akciju pārņemšanā.

To apliecina arī Investoru un mazākuma akcionāru biedrības, kā arī Auces un Judža aktīvā rīcība pirms “Olainfarm” plānotajām akcionāru sapulcēm 2021. gada 17. un 18. jūnijā, vēršoties arī dažādās valsts iestādēs ar iesniegumiem dažādām valsts iestādēm tajos apzināti iekļaujot nepatiesas ziņas, izdabājot “Black Duck Invest” pārstāvjiem, kā arī tiem “Olainfarm” padomes locekļiem, kas visiem spēkiem lobē čehus. Publiskajā telpā jau nonākusi informācija, ka “Olainfarm” padomes locekļiem Kārlim Krastiņam un Haraldam Velmeram esot apsolītas iespaidīgas “Olainfarm” akciju paketes.

Agris Auce pēc darbības Revīzija komitejā ar bijušā valdes priekšsēdētāja Jerūna Veitesa atbalstu nesen tika iecelts “Olainfarm” valdes birojā par padomnieku. Taču darbā nav pavadījis nevienu dienu, saņemot iespaidīgu atalgojumu. Zīmīgi, ka viņa darba attiecības plānotas līdz gaidāmajai akcionāru sapulcei, taču, lai mēģinātu čehu nelikumīgos mēģinājumus iegūt “Olainfarm” akcijas, Auces uzdevums ir sekmēt “Black Duck Invest” mēģinājumus uzņēmuma valdē ielikt savus valdes locekļus, kas tad darbotos čehu interesēs, atņemot visām trim mantiniecēm viņu tēva Valērija Maligina vērtīgāko mantojuma daļu.

Saprotot savas darbības sekas un iespējamo negatīvo ietekmi uz “Olainfarm” no valdes priekšsēdētāja amata atkāpies Jerūns Veitess, bet Auce to darīt pagaidām negrasās un organizē aktīvu atbalstu “Black Duck Invest” un galvenokārt jau savās savtīgās interesēs, aizsedzoties ar rūpēm par mazākuma akcionāriem.

Latvijā

Pasakā patiesību par kailo karali drīkst pateikt bērns, bet ikdienā ticamāk, ka vārdus “Latvijā jāatceļ pensiju sistēma” pasaka kaut vai kiberdrošības uzņēmuma “Possible Security” vadītājs Kirils Solovjovs.

Svarīgākais