Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Aptauja: daļa iedzīvotāju nav dzirdējuši par atvieglojumiem saistībā ar Covid-19

Ilustratīvs attēls © Dmitrijs Suļžics /F64

Teju trešā daļa jeb 30% Latvijas iedzīvotāju ir labi informēti par Covid-19 ierobežojumu atvieglojumiem, kas stājās spēkā 1. jūnijā un attiecas uz vakcinētajiem pret Covid-19 un ar Covid-19 pārslimojušajiem, liecina pētījumu kompānijas “Kantar TNS” jaunākās veiktās aptaujas dati TV3 raidījumā "900 sekundes".

Savukārt vairāk nekā puse jeb 57% iedzīvotāju ir norādījuši, ka ir kaut ko dzirdējuši par Covid-19 ierobežojumu atvieglojumiem, kas stājas spēkā šā gada 1. jūnijā un attiecas uz vakcinētajiem pret Covid-19 un ar Covid-19 pārslimojušajiem.

Desmitā daļa jeb 10% iedzīvotāju par to nav dzirdējuši, savukārt 3% iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Teju ceturtā daļa - 24% - Latvijas iedzīvotāju ir norādījuši, ka ir labi informēti par digitālo Covid-19 sertifikātu un tā iegūšanas iespējām vakcinētajiem pret Covid-19 vai ar Covid-19 pārslimojušajiem, savukārt 51% iedzīvotāju ir norādījuši, ka par to ir kaut ko dzirdējuši.

Piektā daļa jeb 21% iedzīvotāju par to nav dzirdējuši, savukārt 4% iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi šajā jautājumā.