Pirmajā dienā izsniegti aptuveni 82 000 digitālie Covid-19 vakcinācijas sertifikāti

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Pirmajā dienā kopš Latvijā sāk darboties nacionālā mēroga digitālā vakcinācijas pret Covid-19 sertifikāta platforma līdz pēcpusdienai tajā izveidoti aptuveni 82 000 sertifikāti, mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstīja Nacionālais veselības dienests.

Kopumā digitālā Covid-19 sertifikāta tīmekļvietne "covid19sertifikats.lv" pirmajā darbības dienā līdz plkst.16 sasniegusi aptuveni 238 000 vietnes apmeklējumus.

Vienlaikus vairāk nekā 72 000 no izveidoto sertifikātu kopskaita bijuši par vakcināciju.

Jau ziņots, ka otrdienas rītā ir sācis darboties nacionālā mēroga digitālais vakcinācijas pret Covid-19 sertifikāts, ar kuru iedzīvotāji var apliecināt vakcinācijas faktu, novēroja aģentūra LETA.

Sertifikāts pieejams interneta vietnē "covid19sertifikats.lv". Vakcinētās un Covid-19 izslimojušās personas šajā mājaslapā var apskatīt savus, kā arī savā aizgādniecībā esošo personu sertifikātus.

Vietnē minēts, ka ir pieejami triju veida sertifikāti - sertifikāts par veikto vakcināciju pret Covid-19, sertifikāts par Covid-19 laboratorisko analīžu rezultātiem, kā arī sertifikāts par Covid-19 izslimošanas faktu. Nepieciešamo sertifikātu var uzrādīt digitālā formā vai lejuplādēt un izdrukāt. Vienlaikus iespējams verificēt uzrādīto sertifikātu jeb pārbaudīt tā derīgumu, skenējot sertifikāta QR kodu.

Vakcinācijas sertifikāts tiks atzīts par derīgu tikai tādā gadījumā, ja pēc "Johnson&Johnson" jeb "Jannsen" pirmās potes vai "Pfizer"/"BioNTech" vai "Moderna" abu pošu saņemšanas ir pagājušas vismaz 14 dienas, savukārt "AstraZeneca" gadījumā - no 22. līdz 90. dienai pēc pirmās potes saņemšanas vai uzreiz pēc otrās potes saņemšanas.

Pārslimošanas sertifikāts tiks atzīts par derīgu tikai gadījumā, ja pēc pozitīva testa (Koronovīrusa 2019-nCov RNS) rezultāta ir pagājušas vismaz 11 dienas. Šī sertifikāta derīguma termiņš ir 180 dienas.

Kā novēroja aģentūra LETA, mājaslapa otrdienas rītā brīžiem darbojās ar traucējumiem.

Svarīgākais