Mēneša beigās noslēgsies ūdensputnu un stirnu medību sezona

Šā gada 30.novembrī noslēgsies stirnu un ūdensputnu medību sezonas, ziņu aģentūru LETA informēja Valsts meža dienesta (VMD) Medību daļas vadītājs Jānis Ozoliņš.

Viņš norāda, ka nomedīto dzīvnieku skaitu būs iespējams noteikt tikai pēc medību sezonu beigām, kad tiks apkopoti kopējie dati. "Tas varētu būt jaunā gada sākumā," piebilda Ozoliņš.

Eksperts stāsta, ka pērn nomedīts visvairāk stirnu pēdējo 20 gadu laikā. Medījamo stirnu limits bijis 44 459 dzīvnieki, bet nomedītas 30 712 stirnas. Šogad limits samazināts līdz 32 510 stirnām.

VMD aplēses liecina, ka šosezon Latvijas mežos uzskaitītas 186 340 stirnas, pērn uzskaites periodā to bijis visvairāk - 240 204 dzīvnieki.

Ozoliņš klāsta, ka stirnu āžu medību sezona sākās šā gada 1.jūnijā, bet stirnu kazām un kazlēniem - 15.augustā. Ūdensputnu medību sezona sākās 14.augustā.

Jau ziņots, ka pīļu sezonas atklāšanā, 14.augustā, veicot pārbaudes medību vietās, VMD konstatējis 16 dažāda veida pārkāpumus un 11 medniekiem noformēti administratīvo pārkāpumu protokoli.

Visbiežākie fiksētie pārkāpumi bijuši ūdensputnu medīšana bez medību tiesību lietotāja atļaujas, pusautomātisku gludstobra medību šaujamieroču izmantošana, kuros iespējams ievietot vairāk par trim patronām, kā arī svina munīcijas izmantošana vietās, kur tas aizliegts.

Kā ziņots, pērn nelikumīgi nomedītas 42 stirnas, 18 gadījumos nelikumības atklātas.