Otrdien darbu atsāks kosmetalogi un kosmētiķi

© f64.lv, Vladislavs Proškins

No otrdienas, 1.jūnija, kosmetologi un kosmētiķi varēs sniegt pakalpojumus, uzrādot vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātu, pirmdien preses konferencē informēja Veselības ministrijas (VM) pārstāve Jana Feldmane.

Viņa stāstīja, ka Saeimas pagājušajā nedēļā pieņemtie likuma grozījumi, kas no 1.jūnija atļauj līdz šim ierobežotiem skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējiem atsākt darbu, nosaka, ka šos pakalpojumus iespējams sniegt, ņemot vērā Ministru kabineta noteikumus par epidemioloģisko drošību.

Pēc Feldmanes skaidrotā, viena no prasībām konkrētu pakalpojumu sniegšanas atsākšanai ir vakcinācijas pret Covid-19 fakta apliecinājums.

VM pārstāve atzina, ka no otrdienas pakalpojumu sniedzējiem būs iespējams iegūt digitālo Covid-19 sertifikātu, par ko ir atbildīgs Nacionālais veselības dienests (NVD).

Informācija NVD mājaslapā liecina, ka Latvijā digitālā Covid-19 sertifikāta tīmekļvietnes darbība tiks sākta 1.jūnijā. Plānots, ka tā nodrošinās personām piekļuvi saviem digitālajiem sertifikātiem, kā arī nodrošinās iespēju verificēt jeb pārbaudīt uzrādīto digitālo Covid-19 sertifikātu QR kodus.

Savukārt no 2021.gada jūnija vidus plānots nodrošināt īpaši izstrādātu mobilo aplikāciju "Covid-19 Verify" sertifikātu skenēšanai, kas ir ērtāk lietojama viedierīcēs.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais