Āra terasēs no šodienas drīkst līksmot līdz pusnaktij

© Kaspars Krafts/F64

No šodienas āra terases drīkst darboties līdz pusnaktij jeb plkst.24. Iepriekš sabiedriskā ēdināšana ārtelpās bija atļauta līdz plkst.21.

Sabiedrisko ēdināšanas vietu darba laika pagarināšanu līdz pusnaktij Saeima ceturtdien noteica Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā.

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem sabiedriskajā ēdināšanā ārtelpās pie viena galdiņa drīkst atrasties ne vairāk kā četras pilngadīgas personas, neskaitot nepilngadīgus bērnus (taču ne vairāk kā desmit personas kopā), ne vairāk kā no divām mājsaimniecībām.

Šajās vietās ir jānodrošina vismaz divu metru attālums starp pie dažādiem galdiņiem sēdošajām personām, ja starp galdiņiem nav izveidota norobežojoša siena.

Uzturoties sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniegšanas vietā, darbiniekiem un apmeklētājiem jālieto mutes un deguna aizsegi, izņemot laiku, kad apmeklētāji sēž pie galda.

Priekšlikumu par sabiedriskās ēdināšanas ārtelpās darba laika pagarināšanu līdz plkst.24 iesniedza partijas "Likums un kārtība" Saeimas deputātes Jūlija Stepaņenko, Ļubova Švecova un Karina Sprūde. Atbalstu Saeimas debatēs šim rosinājumam izteica arī Jaunās konservatīvās partijas deputāti.

Latvijā

Pēc tam, kad Bērnu klīniskajā Universitātes slimnīcā nomira pret difetriju nevakcinēts puisītis, bet viņa divas māsas, kas arī slimo ar šo nāvējošo slimību, pretēji vecāku gribai turpina ārstēties slimnīcā, soctīklos arvien plašāk skan vakcīnu skeptiķu uzbrukumi ārstiem.

Svarīgākais