Latvija iesniegusi prasību Sudānas valdībai iesaistīties Latvijas nolaupīto pilsoņu meklēšanā

Latvija iesniegusi oficiālu prasību Sudānas valdībai aktīvi iesaistīties ceturtdien Sudānā nolaupīto trīs Latvijas pilsoņu meklēšanā un atbrīvošanā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Sīlis.

Sīlis pastāstīja, ka minēto prasību iesniegusi Latvijas pārstāvniecība ANO Sudānas pārstāvniecībai šajā organizācijā.

Latvijas pusei joprojām nav zināmi nolaupītāju motīvi un prasības, līdz ar to turpinās darbs ar visām iesaistītājām organizācijām, lai no gūsta atbrīvotu nolaupītos Latvijas pilsoņus.

Jau ziņots, ka Sudānas nemierīgajā Dārfūras reģionā ceturtdien nolaupīti trīs Latvijas aviokompānijas "GM Helicopters" darbinieki, kas strādāja ANO pārtikas programmā WFP.

Iepriekš Krievijas mediji vēstīja, ka nolaupītie helikoptera apkalpes locekļi ir krievvalodīgie, taču nolaupītie vīrieši neesot Krievijas pilsoņi.

"Zināms ir tikai tas, ka viņi ir krievvalodīgi lidotāji, kas strādā Pasaules pārtikas programmā. Mēs uzturam kontaktus ar vēstniecību un noskaidrojam nolaupīšanas apstākļus," iepriekš pavēstīja Krievijas prezidenta īpašais pārstāvis Sudānā Mihails Margelovs.

Savukārt Sīlis vakar aģentūrai LETA apliecināja, ka ministrija ir saņēmusi informāciju par valstspiederīgo nolaupīšanu, līdz ar to esot informētas visas kompetentās iestādes un pie šī jautājuma tiekot strādāts un tiekot precizēta informācija.

Vienlaikus ministrija strādājot arī ar ārvalstu partneriem, kuri var palīdzēt risināt šo problēmu.

Svarīgākais