Bičevskis: apgalvojums, ka budžets jāgriež vēl par 250 miljoniem izskanēja "kāds kādam teica" līmenī

Lai gan vakar vakarā, pēc tikšanās ar Starptautiskā Valūtas fonda pārstāvjiem, finanšu ministrs Einārs Repše atzina, ka nākamā gada valsts budžetu, visticamāk, nāksies mazināt vēl par 250 miljoniem latu jeb kopumā par pusmiljardu, Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis šādu scenāriju pagaidām noraida.

Kā M. Bičevskis šorīt atzina televīzijas raidījumam "900 sekundes", apgalvojums, ka nākamā gada budžets būs jāmazina vēl par 250 miljoniem esot izskanējis tikai "kāds kādam teica" līmenī un pagaidām par to nevarot runāt nopietni.

Kā jau zināms, vakar darbu Latvijā sāka kārtējā SVF, Eiropas Komisijas (EK) un Pasaules Bankas (PB) tehniskā misija, kas iepazīsies ar valsts 2010.gada budžeta projekta sagatavošanas gaitu.

Valdība iepriekš vienojās, ka, lai veiktu budžeta deficīta samazinājumu par 500 miljoniem latu, tā izdevumi tiks mazināti par 275 miljoniem latu.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais