Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Raidījumu vadītāji un dalībnieki raidījumos varēs nelietot mutes un degunu aizsegus

© pexels.com

Masu informācijas līdzekļu raidījumu vadītāji un dalībnieki raidījuma laikā varēs nelietot mutes un degunu aizsegus, šodien lēma valdība.

Mutes un deguna aizsegus raidījuma dalībnieki varēs nelietot, ja raidījuma dalībniekiem pēdējo 72 stundu laikā pirms raidījuma ir veikts Covid-19 tests vai Covid-19 antigēna noteikšanas tests un tas ir negatīvs. Covid-19 testu var neveikt personas, kas dokumentāri var pierādīt, ka iepriekš bijušas pārslimojušas ar Covid-19 un vairs nerada inficēšanās risku apkārtējiem, kā arī Covid-19 testu neveiks personas, kas dokumentāri var pierādīt, ka ir pilnībā vakcinējušās pret Covid-19 infekciju.

Raidījuma vadītājs vai raidījuma dalībnieks labprātīgi varēs izvēlēties lietot mutes un deguna aizsegus, tāda iespēja netiek liegta.

Studijā, kurā notiek raidījuma filmēšana, nedrīkstēs atrasties vairāk par 20 personām, neskaitot tehniskos darbiniekus. Ja telpā var nodrošināt desmit kvadrātmetrus uz vienu cilvēku, tad var piedalīties arī vairāk raidījuma dalībnieku. Ja tas ir iespējams, starp raidījuma dalībniekiem jānodrošina divu metru fizisku distanci.

Ja raidījuma laikā netiek lietoti mutes un deguna aizsegi, raidījuma laikā skatītāji titros var tikt informēti, ka visi raidījuma dalībnieki ir veikuši Covid-19 testu un tas ir negatīvs vai ir vakcinēti pret Covid-19.

Pirms un pēc raidījuma tā dalībniekiem vienalga būs jālieto mutes un deguna aizsegs.

Ja raidījumā intervija notiek mazāk par 15 minūtēm, tad ir piemērojams normatīvais regulējums kā līdz šim, ka raidījuma vadītājs un intervējamais var nelietot mutes un deguna aizsegus.

Papildus Tieslietu ministrija informē, ka norādāms, ka mutes un deguna aizsegus var nelietot gadījumos, kad tiek sagatavota vai notiek kultūras vai reliģiskas norises tiešraides translācija vai ieraksts, attālināta mācību procesa nodrošināšana vai audiovizuāla darba veidošana, ja tas nepieciešams pilnvērtīgai darba pienākumu veikšanai un ir saņemta tiesiskā valdītāja atļauja.