Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Uz 16 autoceļiem plāno ierīkot vidējā ātruma kontroles sistēmas

© f64.lv, Kaspars Krafts

VSIA Latvijas Valsts ceļi (LVC) speciālisti ir izvērtējuši un noteikuši prioritāros posmus valsts autoceļu tīklā, kuros tiks ierīkota vidējās ātruma kontroles sistēma.

Kopumā identificēti 16 posmi, savukārt precīzs posmu skaits, kuros šī sistēma tiks ierīkota, būs zināms pēc iepirkuma rezultātu paziņošanas. Posmi tiks aprīkoti prioritārā secībā, atbilstoši pieejamajam finansējumam.

Par pamatu autoceļu posmu izvēlei ņemta ceļu satiksmes negadījumu (CSNg) statistika par pēdējiem trim gadiem, kā arī kopējā satiksmes intensitāte, kravas transporta īpatsvars un satiksmes organizācija (aizliegums apdzīt).

Norādītie posmu galapunkti, kur paredzēta transportlīdzekļu valsts reģistrācijas numuru atpazīšanas kameru uzstādīšana, norādīti orientējoši, to faktiskā atrašanās vieta var tikt koriģēta aprīkojuma uzstādīšanas laikā, atkarībā no tehniskajām iespējām.

Gada sākumā Ceļu satiksmes drošības padome pieņēma lēmumu novirzīt 700 000 eiro vidējā ātruma kontroles sistēmu ieviešanai valsts autoceļu tīklā.

VSIA Latvijas Valsts ceļi

Patlaban notiek darbs pie iepirkumu dokumentācijas sagatavošanas, ir saņemtas Valsts policijas un CSDD prasības vidējā ātruma kontroles risinājumiem, abas institūcijas ir arī iepazīstinātas ar prioritāro posmu sarakstu un to izvēles metodoloģiju.

Plānots, ka iepirkums elektrības pieslēgumu projektu izstrādei tiks izsludināts maijā, savukārt iepirkums par vidējā ātruma kontroles sistēmas izstrādi un aprīkojumu - vasaras sākumā.

Prasības un kārtību tehnisko līdzekļu uzstādīšanai, lai veiktu pārkāpumu fiksēšanu, neapturot transporta līdzekli, noteiks Ministru kabinets (MK) un atbilstošie MK noteikumi vēl ir izstrādes stadijā.