Latvijas Pasts meklēs iespējas nākamgad presi piegādāt arī sestdienās

Latvijas Pasts meklēs papildu optimizācijas iespējas, lai 2011.gadā nodrošinātu sešu darba dienu preses piegādes, paziņojumā presei raksta Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss.

Paziņojumā Veiss atgādina, ka "Ministru kabineta apstiprinātais biznesa plāns 2010.-2014.gadam, pamatojoties uz kuru Latvijas Pasts šobrīd strādā, kā arī Latvijas Pasts esošā finanšu situācija neparedz termiņa pagarināšanu līdz 2012.gadam pārejai uz piecu dienu piegādi".

Tādēļ "šāda veida termiņa pagarinājums par vienu gadu prasa veikt izmaiņas biznesa plānā, rada neparedzētas izmaksas un nepieciešamību pēc papildu finansējuma, par kurām Latvijas Pasts informējis savu akcionāru", paziņojumā piebilst Veiss.

Iepriekš Latvijas Pasts paziņoja, ka pēc 2011.gada 1.janvāra sestdienās vairs nepiegādās pasta sūtījumus, tostarp sestdienās iznākošo presi.

Tomēr pēc preses izdevēju sarunām ar Latvijas Pastu un jauno Satiksmes ministrijas vadību panākts kompromiss - pasta sūtījumus sestdienās Latvijas Pasts nepiegādās no 2012.gada.

Latvijas Pasta pārstāvji skaidroja lēmumu piegādāt pasta sūtījumus tikai darbdienās ar vēlmi ietaupīt transporta izdevumus, kas saistīti gan ar pasta piegādi, gan pasta sūtījumu savākšanu no pasta nodaļām un pastkastēm.

Kā pastāstīja laikraksta "Diena" un iknedēļas žurnāla "SestDiena" izdevēja AS "Diena" kontrolpaketes īpašnieks Viesturs Koziols, par šādu lēmumu viņš vēl neesot informēts, taču tā ir pozitīva vēsts.

"Bijām gatavi savus izdevumus jau nākamajā gadā piegādāt abonentiem, bet šis lēmums ļaus mums vēl gadu finansiāli sagatavoties," skaidro Koziols.

Satiksmes ministrija (SM) "Nozare.lv" apstiprināja, ka panākta konceptuāla vienošanās par sešu dienu pasta piegādi arī 2011.gadā, tomēr skaidro, ka, "lai turpinātu sešu dienu piegādes, uzņēmumam būs jāmeklē risinājumi, tai skaitā iespējas optimizēt iekšējos resursus".

SM norāda, ka vienošanās panākta, tiekoties satiksmes ministram Uldim Augulim, Latvijas Preses izdevēju asociācijas valdes priekšsēdētājam Ivaram Zariņam un viņa vietniekam Guntaram Līcim, AS "Lauku Avīze" padomes priekšsēdētājam Viesturam Serdānam, kā arī VAS "Latvijas Pasts" valdes priekšsēdētājam un Satiksmes ministrijas atbildīgajām amatpersonām.

Svarīgākais