Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Vai Veselības ministrija ierobežos ēdinātāju pakalpojumu sniegšanu āra terasēs?

© f64.lv, Eduards Dundurs

Veselības ministrija (VM) pagaidām nekonkretizē iespējamos ierobežojumus ēdinātāju terašu darbībai.

Veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) komunikācijas padomniece Lāsma Bindere aģentūrai LETA neatklāja, vai VM iesniegs priekšlikumus ierobežojumiem ēdinātāju pakalpojumu sniegšanai āra terasēs, kuru darbību Saeima atļāva no piektdienas 7.maija.

Kā liecina Ministru kabineta 5.maija sēdes darba kārtība, patlaban VM priekšlikumus šajā sēdē nav paredzēts skatīt. Binderes paustais liecina, ka valdības sēdē priekšlikumi gan varētu tikt izvērtēti.

Pavļuts pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" uzsvēra, ka paredzētā ierobežojumu mīkstināšana nedrīkstētu radīt papildu riskus, tādēļ valdība "piedāvās skaidrus spēles noteikumus, kā terašu apmeklēšanu padarīt drošāku". "Mūsu uzskats ir, ka nevajadzētu darbināt šīs terases vēlāk par plkst.21, nevajadzētu servēt alkoholu," sacīja ministrs.

Kā ziņots, 29.aprīlī valdošās koalīcijas pārstāvji Saeimā ignorēja valdības lēmumu divas nedēļas nepārskatīt Covid-19 ierobežojumus un lēma atļaut strādāt ēdinātāju terasēm no 7.maija. Pret šādiem grozījumiem nobalsoja tikai koalīcijas politiķe Vita Anda Tērauda (AP). Īpaši sāpīgi lēmumu uztvēra valdības vadītājs Kariņš, sakot, ka Saeima sākusi "iet savu individuālu ceļu", un paužot neziņu, kādā veidā "noregulēsies" Saeimas un valdības sadarbība Covid-19 krīzes risināšanā.

Saeima šādu lēmumu pieņēma, neņemot vērā iepriekš valdībā panākto vienošanos - nepārskatīt ierobežojumus līdz 11.maijam. Bažas par Saeimas lēmumu ceturtdien pauda arī Kariņš, kura ieskatā Saeima attiecībā uz epidemioloģisko situāciju un riskiem "dzīvo savu dzīvi, savā informatīvajā telpā". "Es to vēroju nedaudz nobažījies, jo ar dažādu rīcību varam izraisīt negaidītas sekas," piebilda Kariņš.

Parlaments gan savā lēmumā valdībai piešķīris tiesības noteikt šīs ēdināšanas ārtelpās epidemioloģiskās drošības prasības, kā arī tiesības atkarībā no epidemioloģiskās situācijas uz noteiktu laiku apturēt šo pakalpojumu sniegšanu.