Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

No 7.maija darbu sāks vakcinācijas centrs Siguldas Sporta centrā

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Siguldas novada pašvaldība ar Veselības ministriju (VM) un Nacionālo veselības dienestu (NVD) slēdz līgumu par C līmeņa vakcinācijas centra atvēršanu Siguldas Sporta centrā no 7.maija, informēja pašvaldībā.

Vakcināciju pret Covid-19 šajā centrā veiks AS "Veselības centru apvienība" medicīnas personāls pēc uzaicinājuma principa no tīmekļa vietnē "www.manavakcina.lv" reģistrētiem iedzīvotājiem.

Pašvaldībā atgādināja, ka vakcinācija joprojām notiek arī pie ģimenes ārstiem un kolektīvu pieteikumi atbilstoši prioritātēm Siguldas slimnīcā.

Jau ziņots, ka no 1.maija līdz 4.maijam paredzēta vakcinācija 16 liela mēroga vakcinācijas centros, savukārt pēc tam pakāpeniski tiks atvērti arī mazāka mēroga vakcinācijas centri. Siguldas Sporta centrā jau ir iekārtotas telpas, lai nodrošinātu drošu un ērtu vakcināciju ikvienam.

Tiek ziņots, ka līdz šim Latvijā vismaz pirmo vakcīnas devu pret Covid-19 saņēmuši vairāk nekā 12% iedzīvotāju, tomēr pūļa imunitātei nepieciešams vakcinēt aptuveni 70% iedzīvotāju, tādēļ pieņemts lēmums atvērt no 3.maija vakcinēšanos visiem, neatkarīgi no prioritārajām grupām.