Gundars Bērziņš: Latvijas iedzīvotāji ir valsts slaucamās govis

Latvijas iedzīvotāji, un jo īpaši uzņēmēji, ir pārvērtušies valsts slaucamajās govīs, kas turklāt tiek slauktas pilnīgi legāli, bez jebkādas korupcijas, uzskata bijušais politiķis, trīs Saeimas sasaukumu deputāts Gundars Bērziņš.

Pametot veselības ministra amatu 2007. gadā, Bērziņš pievērsās lauksaimniecībai. «Drīz pēc tam man radās sajūta, ka nevis mēs slaucam govi, bet tieši otrādi – visur, kur vien mēs ietu, slauc cilvēku un uzņēmēju. Turklāt dara to legāli, nekādas korupcijas,» intervijā radio Baltkom 93,9 norādījis Bērziņš.

Bijušais politiķis uzsvēris, ka tas, kā pašlaik viss strādā, nepavisam nav tas, par ko viņš ir cīnījies.

1989. gadā iespēju bija mazāk, bet brīvības vairāk, nekā tagad – vecā birokrātiskā sistēma vairs nedarbojās, bet jaunā vēl netika radīta. Savukārt pašlaik uz tevi spiež no visām pusēm. Brīvības neko nedarīt ir daudz, bet kaut ko darīt – maz. Tieši par brīvību kaut ko darīt es cīnīšos, savas izjūtas, esot uzņēmējam, raksturoja Bērziņš.

Bijušais politiķis atzinis, ka brīdī, kad cilvēks kļūst par politiķi, viņš izolējas no reālās pasaules. Saeimas sienas ir ļoti biezas gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Notiek izolēšanās no reālās dzīves. Reālās problēmas aptvert ir ļoti grūti, un šī barjera tiek celta no abām pusēm, pārliecināts Bērziņš.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.