Veselības ministrs: Nevaram atļauties spert tālākus soļus atvieglojumu virzienā

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Epidemioloģiskā situācija saistībā ar Covid-19 izplatību ir nestabila un bīstama, tāpēc nevaram atļauties spert tālākus soļus atvieglojumu virzienā, šodien pēc koalīcijas sanāksmes pauda veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Pavļuts vērsa uzmanību, ka brīvdienu laikā saslimstības rādītāji ir kāpuši.

Veselības ministrs atgādināja, ka pagājušajā nedēļā pret Covid-19 ir vakcinēti vairāk nekā 43 000 cilvēku. Šonedēļ ir gaidāmi lieli vakcīnu piegāžu apjomi un tiks turpināts kāpināt vakcinācijas tempu, skaidroja politiķis.

Kā ziņots, pagājušajā diennaktī Latvijā atklāti kopumā 220 jauni Covid-19 gadījumi un saņemtas ziņas par četru sasirgušo nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Latvijas divu nedēļu kumulatīvais saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju šobrīd ir minimāli pieaudzis no 404,1 līdz 404,6 gadījumiem. Pēdējā laikā zemākais šis rādītājs bija 7.aprīlī - 330,6.

Pagājušajā diennaktī Latvijā stacionēti 57 Covid-19 pacienti, bet kopējais slimnīcās esošo ar jauno koronavīrusu sirgstošo cilvēku skaits ir pieaudzis no 672 līdz 709, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotie dati.

No visiem slimnīcās esošajiem Covid-19 pacientiem patlaban 625 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 84 - ar smagu slimības gaitu. Līdz ar to patlaban slimnīcās ar smagu slimības gaitu ir teju 12% stacionēto Covid-19 slimnieku.

Svarīgākais