Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

"manavakcina.lv" pieejamas 5449 iespējas vakcinēties tuvāko 14 dienu laikā

© f64.lv, Vladislavs Proškins

No šīs nedēļas darbojas jaunā "manavakcina.lv" sistēma, kurā šobrīd ir pieejamas 5449 iespējas pret Covid-19 potēties 21 vakcinācijas punktā tuvākajās 14 dienās, mikroblogošanas vietnē atzīmē veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Vakcinēties gribētājiem no atvērtajām prioritārajām grupām kopš pirmdienas "manavakcina.lv" ir iespēja pieteikties uz konkrētu vakcinācijas laiku un vietu, norāda ministrs.

"Turpināsim katru dienu papildināt kalendāru ar jaunām vakcinācijas pieraksta iespējām, kam pretī būs reālas vakcīnas, kā arī papildināt vakcinējamo cilvēku datubāzi ar no jauna iesniegtajiem ministriju un iestāžu cilvēku sarakstiem no piektās grupas," stāsta Pavļuts

Vienlaikus politiķis atgādina, ka šajā nedēļas nogalē no šonedēļ saņemtās "Pfizer"/"BioNTech" piegādes tiks virzīts papildu apjoms prioritāro grupu vakcinācijai, tostarp lielajos centros.

Pavļuts arī prognozē, ka šodien Latvijā tiks sasniegta 200 000 robeža vismaz vienu vakcīnas devu saņēmušo cilvēku skaitā.

Tikmēr Vakcinācijas projektā aģentūru LETA informēja, ka šobrīd Latvijā no iedzīvotāju ar hroniskām slimībām prioritārās grupas vakcīnas pirmo devu saņēmuši 36 656 iedzīvotāji, savukārt no šiem iedzīvotājiem 1466 personas vakcinācijas ciklu noslēgušas, saņemot arī otru vakcīnas devu.

Tādējādi vismaz vienu vakcīnas devu saņēmuši 22% no visiem 166 000 iedzīvotāju, kurus Veselības ministrija prognozējusi kā prioritāri vakcinējamos grupā "Iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām".

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā vakcīnu pret Covid-19 saņēmuši 8564 cilvēki, otro poti saņemot līdz šim augstākajam cilvēku skaitam, liecina Nacionālā veselības dienesta informācija.

Ņemot vērā, ka datu ievadīšana sistēmā iespējama vairākas dienas, šis rezultāts vēl varētu mainīties. Patlaban tas ir otrais augstākais kopš vakcinācijas procesa sākšanas valstī. Augstāks rādītājs, dienā sasniedzot 9114 vakcinētos, fiksēts 7.aprīlī.

Pirmo vakcīna devu vakar saņēma 6215 cilvēki, bet otro poti, tādējādi noslēdzot vakcinācijas procesu - 2349. Šāds otro vakcīnas devu saņēmušo iedzīvotāju skaits ir augstākais rādītājs vakcinācijas procesa gaitā. Augstāks tas ir bijis vien 2.februārī un 20.aprīlī, kad vakcinēti attiecīgi 1673 un 1672 cilvēki.