Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Pēc pievienošanās NVD, Vakcinācijas biroja vadītājas alga samazinās 2,5 reizes

Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča © Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Vakcinācijas projekta biroja, kas kopš trešdienas ir pilnībā pievienots Nacionālajam veselības dienestam (NVD), darbiniekiem nav noteiktas garantētās piemaksas, pavēstīja NVD.

Dienestā norādīja, ka piemaksas darbiniekiem var tikt piešķirtas atbilstoši ārējiem normatīviem un NVD vienotajai iekšējai kārtībai. Tas nozīmē, ka piemaksas var tikt maksātas par virsstundu darbu, par veikto darbu papildus tiešajiem pienākumiem un īpašiem nopelniem iestādes mērķu sasniegšanā.

NVD arī atzīmēja, ka jaunās stuktūrvienības nosaukums ir "Vakcinācijas projekta nodaļa" un tā ir tieši pakļauta NVD direktoram.

Līdz ar Vakcinācijas projekta pārveidošanu par NVD sastāvdaļu notiek šīs struktūrvienības pāreja uz vienoto atalgojuma sistēmu. Tā rezultātā, piemēram, Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja 4905 eiro vietā bruto saņems 1917 eiro, kamēr vēl vairāki citi darbinieki - vakcinācijas procesa, loģistikas, informāciju tehnoloģiju un komunikācijas koordinatori - 4247 eiro atalgojuma vietā saņems 1647 eiro bruto.

Savukārt komunikācijas vadītāja asistents 2108 eiro vietā saņems 1190 eiro, bet komunikācijas konsultants - 3300 eiro vietā 1382 eiro. Tikmēr vakcinācijas procesa koordinācijas speciālisti saņems 1382 eiro, lai gan iepriekšējais atalgojums veidoja 2729 eiro un 2446 eiro. Mēnešalgu apmērs ir norādīts bruto.

Darbinieku algu izmaiņas, pēc NVD paustā, ir spēkā no šodienas. Vienlaikus šodien ir noslēgtas trīspusējas vienošanās ar katru darbinieku par darba tiesisko attiecību turpināšanu NVD.

Jau ziņots, ka Vakcinācijas projekta birojs, kas sākotnēji tika izveidots kā Veselības ministrijas struktūrvienība, no 21.aprīļa tiek pilnībā pievienots NVD kā tā struktūrvienība.