Šķēle KNAB notiekošo vērtē kā smieklīgu un nesaprotamu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) patlaban notiekošais ir "smieklīgs un nesaprotams", šādu viedokli aģentūrai LETA pauda jaunajā Saeimā ievēlētais apvienības "Par labu Latviju" (PLL) līderis ekspremjers Andris Šķēle (TP).

Šķēle gan atzina, ka esot pārāk maz informācijas, lai izteiktu konkrētu viedokli par KNAB priekšnieka Normunda Vilnīša iecerētajām reformām, bet dažas lietas viņam liekoties absurdas.

"Saeimas vairākums ir dāvājis Vilnītim uzticību, arī ekspertu komisija ir atzinusi viņa rīcību par motivētu. Var būt jautājums par kādām tehniskām detaļām [reorganizācijas plānā], bet nepieņemami ir tas, ka pakļautie cilvēki vispār sāk noliegt šīs varas vertikālo uzbūvi," sacīja ekspremjers.

Šķēle norādīja, ka viss notiekošais ir "smieklīgi un neprofesionāli no valsts pārvaldības viedokļa".

Savukārt Saeimā ievēlētais PLL līderis Ainārs Šlesers (LPP/LC) aģentūrai LETA norādīja, ka patlaban gan situāciju pārrauga premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") un jautājums arī skatīts Nacionālās drošības padomē, bet, sākot strādāt jaunajai Saeimai, "kaut kas varētu tikt darīts situācijas uzlabošanai".

Jau ziņots, ka Nacionālā drošības padome Vilnīša iecerēto KNAB reorganizāciju atzinusi par likumīgu, tomēr abi viņa vietnieki - Juta Strīķe un Alvis Vilks -, kā arī sešu nodaļu vadītāji izplatījuši publisku vēstuli, kurā apšauba Vilnīša spējas sekmīgi vadīt KNAB.

Svarīgākais