JL noraida iespēju palielināt sociālās apdrošināšanas iemaksu likmes

Partija "Jaunais laiks" (JL) noraida iespēju nākamā gada valsts budžetā paredzēt darba tirgu bremzējošu nodokļu sloga palielināšanu.

JL valde šodien izskatīja Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) minēto iespēju nākamā gada valsts budžetā palielināt sociālās apdrošināšanas iemaksas likmes un šo variantu noraidīja. JL nepieļauj iespēju palielināt nākamā gada valsts budžeta ieņēmumus, radot papildus nodokļu slogu darba tirgum.

"JL nākamā gada valsts budžeta projektā neatbalstīs nevienu priekšlikumu, kas varētu sadārdzināt darba vietu izmaksas valstī. Laikā, kad valstī tik ļoti nepieciešamas jaunas darba vietas, papildus nodokļu sloga uzlikšana šai jomai nav pieļaujama," norāda JL valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

JL valdes lēmums ir saistošs gan Ministru prezidentam, gan partiju pārstāvošajiem ministriem.

Kā ziņots, šodien pēc Koalīcijas partiju kopsēdes Dombrovskis žurnālistiem pieļāva, ka nākamgad vajadzēs palielināt sociālās apdrošināšanas iemaksas likmi.

Sociālās apdrošināšanas iemaksu likme 2009.gadā ir 33,09%, no kuriem darba devējs maksā 24,09%, bet darba ņēmējs - 9%. Vienošanās ar Starptautisko Valūtas fondu paredz, ka minētā likme varētu tikt paaugstināta vēl par 4%

Premjers norādīja, ka par minēto priekšlikumu nav runāts ar koalīcijas partneriem, taču finanšu ministrijas nostāja esot - ''ja nav iespējams samazināt izdevumus, jāpalielina budžeta ieņēmumi''.

Jau ziņots, ka valdība iecerējusi rīt pēc kārtējās sēdes sasaukt vēl vienu sēdi, kurā apspriest nākamā gada valsts budžeta veidošanu.

Svarīgākais