Lielupē noķer milzīgu spoguļkarpu [foto]

© zz.lv

Svētdien tieši pusdienlaikā Lielupē pie Rožkalniem, starp agrākajām Valgundes un Klīves kuģu piestātnēm, pensionāru pāris no Rīgas Dzidra un Gundars Liepiņi, ar elektromotorlaivu velcējot, noķēra 11,33 kilogramus smagu spoguļkarpu, ziņo portāls ZZ.lv.

"Bijām atbraukuši uz līdakām, bet tās šoreiz neķērās. Tad nolēmām pamēģināt uz vimbām. Vēl pagājušajā nedēļā noķēru 2,7 kilogramus smagu meža vimbu," stāsta laimīgais makšķernieks G.Liepiņš. Mirklī, kad spoguļkarpa saķērusi vobleru, bijusi sajūta, ka aukla kaut kur aizķērusies. Zivs gulējusi upes dibenā kā baļķis un nav bijusi pievelkama. Tad nu vajadzējis braukt šai klāt un lēni, pacietīgi to celt augšup. "Sākumā domāju, ka būs pieķēries sams. Lielupē tādi manīti pie Kalnciema," stāsta G.Liepiņš.

Spoguļkarpas izcelšanai lieti noderējusi lielā ķesele, par kuru līdzjutējs valgundnieks Normunds Degainis agrāk esot teicis, ka tā laikam domāta krokodiliem.

Lielupē pie Valgundes Liepiņi makšķerējot jau gadus piecpadsmit. Pērn lielākais loms bijusi 9,5 kilogramus smaga līdaka, bet vispār vairāku kilogramu smagas zivis tur ķeroties bieži.

Svarīgākais