Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājas amatā apstiprināta Odiņa

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes priekšsēdētājas amatā konkursa kārtībā apstiprināta kompānijas līdzšinējā vadītāja Laila Odiņa, informēja lidostas pārstāvji.

Odiņa atbilstoši lidotas padomes lēmumam valdes priekšsēdētājas amatā apstiprināta ceturtdien.

Atbilstoši konkursa nolikumam lidostas valdes priekšsēdētāja amata pretendentu novērtēšana notika trijās kārtās.

Pirmajā kārtā Nominācijas komisija, kuras sastāvā bija pārstāvji no lidostas padomes, Pārresoru koordinācijas centra, Latvijas Darba devēju konfederācijas un VAS "Latvijas gaisa satiksme", izvērtēja 11 pretendentu pieteikumus atbilstoši konkursa kritērijiem. Uz otro kārtu tika uzaicināti pieci pretendenti ar atbilstību obligātajām minimālajām prasībām un lielāko pirmajā kārtā iegūto punktu skaitu.

Konkursa otrajā kārtā notika daļēji strukturētās intervijas pretendentu analītisko, biznesa un stratēģiskās domāšanas un komandas vadītprasmes spēju novērtēšana, kā arī zināšanu un izpratnes novērtēšana par korporatīvās pārvaldības principiem, valsts kapitālsabiedrību darbību un finanšu vadību.

Savukārt konkursa trešajā kārtā diviem visatbilstošākajiem pretendentiem ar pirmajā un otrajā kārtā iegūto lielāko punktu skaitu personāla atlases konsultāciju uzņēmums SIA "Eiro Personāls" organizēja personības testus un veica pretendentu kompetenču novērtēšanu. Pretendenti arī Nominācijas komisijai prezentēja redzējumu par lidostas "Rīga" attīstības virzieniem tuvākajos trijos gados. Tāpat novērtētas pretendentu zināšanas un izpratne par lidlauka drošuma standartiem un galvenajām riska vadības sistēmām lidlaukā.

Jau vēstīts, ka Odiņa lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājas amatā strādā kopš pagājušā gada pavasara, kad no amata atkāpās Ilona Līce. Odiņas pilnvaras bija noteiktas uz vienu gadu, līdz noslēgsies konkurss uz valdes priekšsēdētāja amatu.

Lidostas valdē šobrīd strādā arī Artūrs Saveļjevs un Normunds Feierbergs.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstī