Aptauja: vai iedzīvotājiem darba slodze pandēmijas laikā ir pieaugusi?

29% iedzīvotāju pēdējā gada laikā (kopš 2020. gada 13. marta) darba slodze kopumā ir pieaugusi, liecina pētījumu kompānijas “Kantar TNS” veiktās aptaujas dati, kas atspoguļoti TV3 raidījumā "900 sekundes".

“900 sekundes” šajā rītā skaidroja, kā Latvijas iedzīvotājiem pandēmijas laikā mainījusies slodze darbā un mājās. Izrādās, tas, ka daudzi pēdējā gada laikā strādā attālināti mājās, nenozīmē, ka darba slodze ir samazinājusies.

“Kantar” aptaujas dati liecina, ka 29% iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem pēdējā gada laikā darba slodze kopumā ir pieaugusi, savukārt piektajai daļai jeb 20% iedzīvotāju tā ir samazinājusies.

46% iedzīvotāju ir norādījuši, ka viņu darba slodze ir palikusi nemainīga, savukārt 5% nav snieguši konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Komentējot slodzi mājās, 39% Latvijas iedzīvotāju norādījuši, ka pandēmijas laikā slodze mājās, piemēram, bērnu pieskatīšana un izglītošana, ēst gatavošana, mājas uzkopšana kopumā ir pieaugusi. Vien 3% atzinuši, ka tā esot samazinājusies.

Tikmēr vairāk nekā puse jeb 55% ir norādījuši, ka viņu slodze mājās ir palikusi nemainīga, bet 3% nesniedza konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais