Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Kariņš: Lai pēc pāris nedēļām varētu mīkstināt ierobežojumus, saslimstībai ir jāsamazinās

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Lai valdība pēc pāris nedēļām varētu lemt par Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu mīkstināšanu, saslimstībai būs jāsamazinās, bet patlaban tas nenotiek, šorīt intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš atzina, ka līdz šim valdība ierobežojumu mīkstināšanas virzienā jau ir spērusi platākus soļus, nekā to vēlētos epidemiologi, un tas ir darīts, ņemot vērā sabiedrības vēlmes, attieksmi un psihoemocionālo stāvokli. Līdz ar to pašreizējie ierobežojumi, pēc premjera teiktā, ir "kopumā ļoti ierobežojoši, bet zināmas brīvības ir atļautas".

"Ja mēs gribētu spert vēl tālāku soli, tad valdībai vajadzētu būt pārliecinātai, ka saslimstība tik tiešām samazinās," skaidroja politiķis, uzsverot, ka patlaban ir pagājusi tikai viena nedēļa kopš jaunā formāta ierobežojumu stāšanās spēkā, bet to pārskatīšanas nepieciešamību valdība vērtēs vēl pēc pāris nedēļām.

"Svarīgi redzēt, kā ar saslimstību būs pēc divām nedēļām. Šobrīd mēs diemžēl redzam, ka saslimstība vairs nekrītas," norādīja valdības vadītājs.

Kā ziņots, valdība par iespējām mīkstināt ierobežojumus ēdināšanas nozarē un āra treniņu organizēšanu diskutēs aprīļa beigās, izriet no aizpagājušās nedēļas Ministru kabineta sēdes protokollēmuma.

Ministru kabinets 1.aprīlī vienojās par kritērijiem ierobežojumu mīkstināšanai sabiedriskās ēdināšanas nozarē un āra treniņos pieļaujamā cilvēku skaita palielināšanu.

Lai arī sākotnēji tika piedāvāts šajās jomās pārskatīt ierobežojumus gadījumā, ja Latvijas Covid-19 divu nedēļu saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju nepārsniegs 320 slieksni, tomēr tika atbalstīts premjerministra priekšlikums šo ierobežojumu mīkstināšanu pārskatīt pakāpeniski.

No aizpagājušajā nedēļā notikušās valdības sēdes protokollēmuma izriet, ka Ministru kabinets pie jautājuma par ierobežojumu mīkstināšanu ēdināšanas nozarē un āra treniņiem atgriezīsies 22.aprīlī.