Broks vēlas turpināt iepriekšējo ZZS ministru sāktās izglītības reformas

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) izglītības un zinātnes ministra amata kandidāts Rolands Broks vēlas turpināt abu iepriekšējo savas partijas ministru aizsāktās izglītības reformas, ja tiks apstiprināts par ministru.

Broks aģentūrai LETA sacīja, ka ZZS pēdējā Saeimas sasaukumā vadījusi izglītības un zinātnes nozari un šajā laikā sāktas vairākas vērienīgas reformas izglītības jomā, kas guvušas arī valdības atbalstu. Viņš vēloties turpināt partijas biedru - iepriekšējo ministru Baibas Rivžas (ZZS) un Tatjanas Koķes (ZZS) - iesākto, lai "izglītības un zinātnes nozarē saglabātos pēctecība".

ZZS nominētais izglītības un zinātnes ministra amata kandidāts uzskata, ka būtu pietiekami kompetents pildīt ministra pienākumus, jo divus gadus pildot Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārā sekretāra pienākumus, tādēļ labi pārzinot to, kas notiek ministrijā.

Kā pozitīvu pieredzi Broks minēja viņa iepriekš Saeimas balsojumam piedāvāto izglītības un zinātnes nozares budžetu.

"Man ir augstākā juridiskā izglītība, un domāju, ka arī tā nebūs šķērslis darbam izglītības un zinātnes ministra amatā," sacīja ZZS pārstāvis.

Iepriekš Broks Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) atklātajā padomes sēdē pauda, ka lauku skolu saglabāšana negarantētu iedzīvotāju ekonomisko aktivitāti un ka lauku skolu nevar likt kā primāro un apgalvot, ka tikai tāpēc, ka būs skola, pagastā būs arī ekonomiskā aktivitāte.

"Vispirms ir jādomā, kā radīt ražotnes un darba vietas, kā nodrošināt nepieciešamo infrastruktūru, lai cilvēkiem būtu darbs un viņi paliktu dzīvot laukos," uzsvēra Broks.

Kā ziņots, ZZS šodien pēc valdes sēdes pauda piekrišanu apvienības "Vienotība" piedāvātajam pārraugāmo nozaru sadalījumam topošajā premjera Valda Dombrovska (JL) valdībā un nosauca savus ministru amatu kandidātus.

Ja Valsts prezidents Valdis Zatlers kā premjera amata kandidātu nominēs Dombrovski, apvienoto Vides un reģionālās attīstības ministriju varētu vadīt pašreizējais vides ministrs Raimonds Vējonis, bet Zemkopības ministriju turpinās vadīt Jānis Dūklavs. Satiksmes ministra amatam tiks virzīts līdzšinējais labklājības ministrs Uldis Augulis, izglītības un zinātnes ministra amatam - Broks, labklājības ministra amatam - Labklājības ministrijas Komunikāciju nodaļas vadītāja Ilona Jurševska, bet veselības ministra amatam - Liepājas slimnīcas vadītājs Juris Bārzdiņš.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis žurnālistiem norādīja, ka valdes sēdē lēmums par ministru amatu kandidātiem pieņemts vienbalsīgi, turklāt neesot šķirots, kuras partijas kuru jomu uzņemsies, bet ir lemts pēc tā, kuri kandidāti ir profesionāli un varētu baudīt sabiedrības uzticību.

Jaunās koalīcijas topošajā valdībā, ko veidos "Vienotība" un ZZS, pēc patlaban spēkā esošā modeļa ZZS tiks atvēlētas sešas, bet "Vienotības" pārziņā būs septiņas ministrijas.

Svarīgākais