10.Saeimas deputātus iepazīstinās ar NVO manifestu

Rīt, 2.novembrī, reģistrējoties pirmajai 10.Saeimas sēdei, jaunievēlētie deputāti līdz ar citiem dokumentiem saņems biedrību un nodibinājumu sagatavoto manifestu 10.Saeimas deputātiem, informē Saeimas Preses dienests.

"Līdzšinējais parlaments ir daudz darījis, lai veicinātu sabiedrības līdzdalību Saeimas darbā. Tas nebūtu iespējams bez ciešas sadarbības ar sabiedriskajām organizācijām, kuras kļuvušas par neatsveramiem partneriem parlamenta ikdienas darbā," pauž Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa (JL).

Pirms 10.Saeimas vēlēšanām daudzi politiskie spēki dažādās formās apliecināja vēlmi sadarboties ar nevalstisko sektoru. Tādēļ, sākot pildīt Saeimas deputāta pienākumus, parlamentārieši deputātu portfelī kopā ar Saeimas kārtības rulli un balsošanas karti saņems arī nevalstisko organizāciju manifestu, norāda Āboltiņa.

Biedrības "Latvijas Pilsoniskā alianse" direktore Rasma Pīpiķe skaidro, ka "biedrību un nodibinājumu manifestā deputātiem piedāvāts ieskats nevalstisko organizāciju uzstādījumā un risinājumos, uzskaitot iniciatīvas un darbus, no kuriem dažiem ir gadiem ilga vēsture, bet to īstenošana nav notikusi, savukārt dažiem ir raksturs, kas liek mainīt politisko kultūru un tās īstenošanu, lai Latvijā esošos resursus pilnvērtīgi izmantotu valsts attīstībai". Plānots, ka nevalstiskās organizācijas manifestam varēs pievienoties līdz 2011.gada pavasarim.

Latvijā

IZM solītie tūristu tūkstoši uz olimpisko atlasi basketbolā neatbrauca. 5 miljoni iztērēti, bet kļūdas prognozēs neatzīst. Ja pirms olimpiskā turnīra IZM un LBS solīja naudu budžetam, šobrīd atrunājas ar emocijām un patriotismu. Olimpisko atlasi ar pustukšajām tribīnēm un naudas izlietošanas lietderību neviens nevērtēs, vēsta TV raidījums "Nekā personīga".

Svarīgākais