Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Mācības klātienē: no pirmdienas vairākās pašvaldībās grozīti autobusu kustības grafiki

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Vladislavs Proškins/F64

Ņemot vērā izmaiņas klātienes mācību procesā, vairākās pašvaldības, no nākamās pirmdienas, 12.aprīļa, tiks ieviestas korekcijas autobusu kustību sarakstā, informēja Autotransporta direkcijā.

Mācības klātienē noteiktām skolēnu grupām atjaunos Apes novadā, tādēļ, lai nodrošinātu skolēnu nogādāšanu izglītības iestādēs un pēc tam - atpakaļ mājās, maršruta Smiltene-Aumeistari-Gauja autobuss no Smiltenes autoostas darbadienās izbrauks plkst.6.40 un 15.10, bet no pieturas Gaisma - plkst.7.50 un 16.35.

Tāpēc tiks atcelti reisi, kas tiek izpildīti saskaņā ar skolēnu brīvlaika grafiku. Pasažieru pārvadājumus vairs nenodrošinās autobuss, kas no Smiltenes autoostas trešdienās un piektdienās izbrauc plkst.7 un 15.10, bet no pieturas Gauja - plkst.8 un 16.45.

Mācības klātienē noteiktām grupām atjaunos arī Jaunpiebalgas, Raunas, Priekuļu, Vecpiebalgas un Pārgaujas novados, tādēļ no pirmdienas vairāki autobusi kursēs saskaņā ar skolēnu mācību laika kustības sarakstu.

Vairākus reisus atjaunos maršrutā Jaunpiebalga-Rempi-Variņi-Jaunpiebalga, Drusti-Auļukalns-Skripsti-Drusti, Jaunpiebalga-Melnbārži, Jaunpiebalga-Drusti, Cēsis-Līvi, Cēsis-Mārsnēni, Cēsis-Priekuļi, Cēsis-Drusti-Jaunpiebalga, Vecpiebalga-Jaunpiebalga, Cēsis-Lielstraupe-Cēsis, Cēsis-Taurene-Dzērbene-Melnbārži, Cēsis-Vecpiebalga-Jaunpiebalga, Rauna-Lisa, Rauna-Rozes-Auškāpi-Rauna, Rauna-Drūģi-Rauna, Cēsis-Mežmaļi-Rauna, Cēsis-Rauna-Rozes, Cēsis-Daibe-Stalbe, Zaube-Griķīši-Bērzs-Zaube, Cēsis-Straupe.

Tāpat maršrutā Cēsis-Daibe, Cēsis-Krustkalni-Cēsis, Cēsis-Lielstraupe-Straupe-Cēsis, Cēsis-Mežmaļi-Rauna, Zaube-Griķīši-Bērzs-Zaube, Cēsis-Straupe, tiks atcelti reisi, kas līdz šim izpildīti saskaņā ar skolēnu brīvlaika kustības sarakstu.

Mācības klātienē noteiktām skolēnu grupām atjaunos arī Apes novadā. Lai nodrošinātu skolēnu nogādāšanu izglītības iestādēs un pēc tam - atpakaļ mājās, maršruta Smiltene-Aumeistari-Gauja autobuss no Smiltenes autoostas darbadienās izbrauks plkst.6.40 un 15.10, bet no pieturas Gaisma - plkst.7.50 un 16.35. Tāpēc tiks atcelti reisi, ko izpilda saskaņā ar skolēnu brīvlaika grafiku. Pasažieru pārvadājumus vairs nenodrošinās autobuss, kas no Smiltenes autoostas trešdienās un piektdienās izbrauc plkst.7 un 15.10, bet no pieturas Gauja - plkst.8 un 16.45.

Savukārt Pļaviņu novada ģimnāzijā klātienes mācības atcels. Līdz ar to tiek atceltas mācības klātienē, pasažieru pārvadājumus nenodrošinās maršruta Pļaviņas-Bunduļi autobuss, kas no pieturas Pļaviņas darbadienās izbrauc plkst.7.50, no pieturas Pļaviņu ģimnāzija - plkst.16.30, bet no pieturas Bunduļi - plkst.8.06 un 16.53. Tāpat tiks atcelts maršruta Pļaviņas-Stukmaņu centrs reiss, kas pieturā Rīteri darbadienās tiek sākts plkst.7.10 un pieturā Stukmaņu centrs - plkst.14.35.

Jau ziņots, ka no nākamās pirmdienas 1.-6.klases un 12.klases, kā arī 7.-9.klases un 10.-11.klases pēc rotācijas principa klātienē varēs mācīties 50 epidemioloģiski drošajās pašvaldībās, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) aktuālākie dati.

"Drošo pašvaldību" sarakstā ierindojušies Aizputes, Alojas, Alsungas, Amatas, Apes, Auces, Bauskas, Beverīnas, Brocēnu, Burtnieku, Cēsu, Dagdas, Dundagas, Durbes, Engures, Ērgļu, Ilūkstes, Jaunjelgavas un Jaunpiebalgas novadi.

Kā epidemioloģiski drošas pašvaldības klātienes mācībām skolām kvalificējušās arī Jēkabpils, Kandavas, Kokneses, Līgatnes, Mazsalacas, Mālpils, Mērsraga, Neretas, Pārgaujas, Pāvilostas, Priekules, Priekuļu, Raunas, Rojas, Rucavas, Rugāju, Rundāles, Salacgrīvas, Saldus, Sējas, Siguldas, Skrundas, Strenču, Tērvetes, Valkas, Vārkavas, Ventspils un Viesītes novadi.

Savukārt no lielajām pilsētām klātienes mācības skolās varēs rīkot Jēkabpilī, Valmierā un Ventspilī.