Ronis atbalsta Riekstiņa kandidatūru NATO vēstnieka amatam

Ārlietu ministrs Aivis Ronis atbalsta bijušā ārlietu ministra Māra Riekstiņa (TP) kandidatūru NATO vēstnieka amatam.

Kā aģentūrai LETA teica Ronis, Riekstiņš ir labs profesionālis, kurš var iekļauties diplomātiskajā darbā uzreiz. Viņam ir arī pieredze NATO iestāšanās sarunu laikā.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers šonedēļ apstiprinājis amatā jauno Latvijas vēstnieku NATO un darbam šajā postenī Zatlers ir uzaicinājis Riekstiņu, iepriekš ziņoja telekompānijas "TV3" raidījums "Nekā personīga".

Zatlers savu lēmumu esot pamatojis ar to, ka augsti vērtējot Riekstiņa līdzšinējo profesionālo veikumu ārlietās. Prezidents uzskatot, ka Latvija nevar atļauties greznību zaudēt tik labu diplomātu un ka Riekstiņa pieredze ļoti noderēs attiecību veidošanā ar NATO.

Riekstiņš apstiprināja, ka ieguvis jauno nomināciju. Latvijas vēstnieka pienākumus NATO viņš plāno sākt no jaunā gada, kad beigsies pilnvaras līdzšinējam vēstniekam Jānim Eihmanim.

Riekstiņš sacīja, ka, atsākot diplomāta gaitas, viņš neesot plānojis izstāties no Tautas partijas un apvienības "Par labu Latviju", lai gan esot skaidrs, ka tik aktīvi kā iepriekš tur darboties vairs nevarēšot.

Riekstiņš bijis gan premjera Aigara Kalvīša (TP) biroja vadītājs, gan Tautas partijas Valsts prezidenta amata kandidāts, gan ārlietu ministrs un "Par labu Latviju" sarakstā kandidēja Saeimas vēlēšanās, taču jaunajā Saeimā netika ievēlēts.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais