Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā atklāti vēl divi saslimšanas gadījumi ar Dienvidāfrikas paveida SARS-CoV-2

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Pagājušajā nedēļā atklāti divi saslimšanas gadījumi ar Dienvidāfrikas paveida SARS-CoV-2, kas tiek epidemioloģiski izmeklēti, šodien valdības sēdē sacīja Nacionālajai references laboratorijas vadītājs Sergejs Ņikišins.

Savukārt ar Covid-19 Ugandas paveidu jeb A.23.1 nav atklāts neviens gadījums.

Pagājušajā nedēļā kopā sekvencēti 3326 jeb 14,3% no visiem pozitīvajiem paraugiem. Gan Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra laboratorijā, gan "E. Gulbja laborotorijā" iepriekšējās nedēļas laikā no visiem pārbaudītajiem testiem Lielbritānijas paveids konstatēts 72%.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļa 61,7% no reģistrētajiem inficēšanas gadījumiem tika reģistrēti mājsaimniecībās, bet 14,4% no saslimušajiem inficējās darba vietās.

5,6% cilvēku inficējušies izglītības iestādēs, bet 5,3% - ārstniecības iestādēs. Relatīvi neliels skaits inficēšanās gadījumu tika konstatēts sociālās aprūpes centros, kur šis rādītājs sasniedzis 4,1%, bet 3,9% pagājušajā nedēļā inficējušies privātajos pasākumos.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologs Jurijs Perevoščikovs norādīja, ka tikai 46,4% gadījumos ir noskaidroti Covid-19 inficēšanās apstākļi, un tas norāda, ka vīruss izplatās nekontrolējami.