Jaunsleinis reģionālās attīstības un vides jautājumu apvienošanu vienā ministrijā uzskata par kļūdu

Šodien Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēdē Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis pauda viedokli, ka reģionālās attīstības un vides jautājumu apvienošanu vienā ministrijā uzskata par kļūdu, jo šīs jomas vienmēr ir savstarpējas antagonistes.

Pēc Jaunsleiņa teiktā, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju (RAPLM) varēja apvienot ar Ekonomikas ministriju vai ar Zemkopības ministriju. Premjera Valda Dombrovska (JL) paziņojums, ka RAPLM tiks likvidēta, pēc LPS priekšsēdētāja domām, ir "politisku apsvērumu, nevis loģikas diktēts lēmums".

Deputāti prognozēja, ka iedzīvotāji pret pašvaldību pārstāvja RAPLM likvidāciju izturēsies vienaldzīgi vai arī to atbalstīs, jo, kā izteicās deputāte Sarmīte Ķikuste (JL), iedzīvotājiem ir "ieborēts", ka kāda ministrija ir jālikvidē.

LPS priekšsēdētājs arī pauda viedokli, ka ir jāizdara grozījumi Valsts pārvaldes iekārtas likumā un valsts pārvalde jāpadara "efektīva, viegla un caurspīdīga". Pašreizējo valsts pārvaldi Jaunsleinis salīdzināja ar cietoksni ar biezām sienām, kuru sargā ierēdņi. "Būtu dīvaini no sargiem prasīt cietokšņa pārbūves plānus," teica Jaunsleinis.

Svarīgākais