Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Perevoščikovs atklāj, kur pēdējā laikā cilvēki visbiežāk inficējušies ar Covid-19

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Iepriekšējā nedēļa visvairāk ar Covid-19 inficējās mājsaimniecībās, kā arī darba vietās, šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sēdē sacīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Pagājušajā nedēļa 61,7% no reģistrētajiem inficēšanas gadījumiem tika reģistrēti mājsaimniecībās, bet 14,4% no saslimušajiem inficējās darba vietās.

5,6% cilvēku inficējušies izglītības iestādēs, bet 5,3% - ārstniecības iestādēs. Relatīvi neliels skaits inficēšanās gadījumu tika konstatēts sociālās aprūpes centros, kur šis rādītājs sasniedzis 4,1%, bet 3,9% pagājušajā nedēļā inficējušies privātajos pasākumos.

Perevoščikovs norādīja, ka tikai 46,4% gadījumos ir noskaidroti Covid-19 inficēšanās apstākļi, un tas norāda, ka vīruss izplatās nekontrolējami.

Savukārt pēdējo trīs nedēļu laikā visvairāk Covid-19 gadījumu Latvijā ievests no Vācijas, Zviedrijas un Ukrainas.

Šo valstu "topā" iekļuvusi arī Ēģipte, uz kuru pēdējā laikā atsākas tūrisma braucieni.

"Cilvēku skaits, kuri inficējušies ar Covid-19 ārzemēs, saglabājas relatīvi zems, tomēr jau trešo nedēļu šī tendence pasliktinās," uzsvēra epidemiologs.

Kopumā trīs nedēļu laikā ir konstatēti 75 ievesti Covid-19 gadījumi, no tiem 12 cilvēki ieradās no Vācijas, 11 - no Zviedrijas, bet 10 inficētie atgriezušies no Ukrainas.

Epidemiologs uzsvēra, ka nav brīnums šādam pieaugumam, jo šajās valstīs pieaug saslimšanas rādītāji.

Deviņos gadījumos inficēšanās ar Covid-19 notika Igaunijā, astoņos - Lietuvā, bet septiņas personas saslimušas Ēģiptē.