Uz vakcinēšanos Lieldienu brīvdienās uz poti neesot ieradušies aptuveni 5%

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Starp tiem, kuri bija pierakstīti vakcinācijai pret Covid-19, Lieldienu brīvdienās uz poti tomēr neieradās aptuveni 5%, pavēstīja Vakcinācijas projekta birojā.

Vienlaikus sociālajos tīklos izskanējis, ka Lieldienu brīvdienu laikā atsevišķām personām, kuras nebija pieteikušās un neatradās kādā no patlaban atvērtajām prioritārajām grupām, vakcinācijas centros tomēr izdevies saņemt poti. Šajā sakarā Vakcinācijas birojs skaidro, ka aicināti caur īsziņu tika tikai tie, kuri ir pieteikušies un ir kādā no prioritārajām grupām. Arī apzvanīšana bijusi virzīta uz tiem, kuri ir "manavakcina.lv" sarakstos. Līdz ar to, kā atzīmē birojā, tā ir paša atbildība, ja kāds šo izmantoja situāciju.

Jau ziņots, ka šorīt LTV "Rīta panorāmā" veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) pastāstīja, ka masu vakcinācijas centru sekmīgu darbību Lieldienās kavēja tas, ka ļoti daudzi potēšanas rindās esošie atteicās vakcinēties brīvdienās vai to darīt ar "AstraZeneca" vakcīnām pret Covid-19.

Ministrs atzina, ka no plānotajām vakcīnām Lieldienu brīvdienās atteikusies vairāk nekā puse un pat 2/3 cilvēku, kas bija vakcinējamo rindā, tāpēc nācies strauji meklēt viņu vietā jaunus vakcinējamos.

Kopumā brīvdienās pret Covid-19 esot tikuši vakcinēti ap 7000 cilvēku, ko ministrs jebkurā gadījumā novērtēja kā labāku rezultātu kā brīvdienās līdz šim. Pašlaik pilni dati neesot redzami, jo ķeroties e-veselības sistēma.

Svarīgākais