Premjers pieļauj sociālās apdrošināšanas iemaksu likmes palielināšanu

Premjers Valdis Dombrovskis pieļauj, ka nākamgad vajadzēs palielināt sociālās apdrošināšanas iemaksas likmi, šodien pēc Koalīcijas partiju kopsēdes žurnālistiem sacīja Dombrovskis.

Sociālās apdrošināšanas iemaksu likme 2009.gadā ir 33,09%, no kuriem darba devējs maksā 24,09%, bet darba ņēmējs - 9%. Vienošanās ar Starptautisko Valūtas fondu paredz, ka minētā likme varētu tikt paaugstināta vēl par 4%

Premjers norādīja, ka par minēto priekšlikumu nav runāts ar koalīcijas partneriem, taču finanšu ministrijas nostāja esot - ''ja nav iespējams samazināt izdevumus, jāpalielina budžeta ieņēmumi''.

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) minēto priekšlikumu nebija gatavs komentēt, jo tas nekur neesot vēl ticis apspriests. Savukārt Dombrovskis norādīja, ka, visticamāk, nāksies palielināt sociālā budžeta ieņēmumus un izdevumu samazinājumu attiecināt uz pamatbudžetu.

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) neatbalsta iespēju palielināt sociālās apdrošināšanas iemaksas likmes, jo jau patlaban nodokļu slogs darbaspēkam esot pārāk liels, tāpēc vēl lielāka nodokļu sloga palielināšana neesot atbalstāma nekādā gadījumā, aģentūru LETA informēja FM Komunikācijas departamenta direktora vietnieks Aleksis Jarockis.

Jau ziņots, ka valdība iecerējusi rīt pēc kārtējās sēdes sasaukt vēl vienu sēdi, kurā apspriest nākamā gada valsts budžeta veidošanu.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais