Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

No rītdienas pret Covid-19 sāks potēt arī seniorus no 60 gadu vecuma

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) parakstījis rīkojumu par senioru virs 60 gadiem vakcinācijas sākšanu jau no rītdienas, 4.aprīļa.

Līdz ar to tiek atvērta vēl viena prioritāri vakcinējamo personu grupa.

Pavļuts pauda, ka, šodien apmeklējot vakcinācijas centru Jēkabpilī, viņš pārliecinājies, ka liela mēroga vakcinācijas centru darba izmēģinājums bija vajadzīgs un ir bijis vērtīgs.

"Līdzīgas ziņas saņemu arī no citiem vakcinācijas centriem. Vienlaikus esam guvuši vairākas mācības un atziņas, kuras ņemsim vērā," atzina ministrs, piebilstot, ka patlaban raitāku vakcināciju apgrūtinu tas, ka daļa cilvēku atsakās vakcinēties ar "AstraZeneca" vakcīnu. Tāpat cilvēki dod priekšroku vakcinācijai darba dienās.

Lai vakcinācija noritētu straujāk, patlaban tiek lemts par iespēju vēl par divām dienām pagarināt vismaz atsevišķu liela mēroga vakcinācijas centru darbu.

Vienlaikus jau lemts paplašināt vakcinējamo grupas. Šodien atvērta iespēju vakcinēties arī smagi slimu bērnu vecākiem un smagi slimu personu aprūpētājiem.

"Esmu arī parakstījis rīkojumu no rītdienas vakcinācijai atvērt nākamo prioritāro grupu - seniorus vecumā virs 60 gadiem," sacīja politiķis, piebilstot, ka seniori vecumā virs 70 gadiem var pieteikties un vakcinēties bez rindas.