Covid-19 : Alūksnē uz laiku pārtrauc audzēkņu klātienes apmeklējumus bērnudārzā "Sprīdītis" 

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Jānis Saliņš/F64

Saslimšanas ar Covid-19 dēļ no šodienas līdz 15.aprīlim būs pārtraukti audzēkņu klātienes apmeklējumi Alūksnes pirmsskolas izglītības iestādē "Sprīdītis", liecina Alūksnes novada domes priekšsēdētāja Artura Dukuļa (ZZS) rīkojums, nformēja Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Viņa skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā saslimušo ar Covid-19 un kontaktpersonu skaitu iestādē un Slimību profilakses kontroles centra (SPKC) rekomendāciju. Iestādes vadība sazinās ar audzēkņu vecākiem par izmaiņām iestādes darba organizācijā, kā arī nodrošinās SPKC un Izglītības un zinātnes ministrijas rekomendāciju izpildi.

Pašvaldība atgādina, ka gadījumā, kad ar Covid-19 infekciju saistīto apstākļu dēļ bērns nedrīkst apmeklēt pirmsskolas izglītības iestādi, vecākiem ir iespēja pieteikties valsts nodrošinātajam slimības palīdzības pabalstam bērna pieskatīšanai. Pabalstu var saņemt viens no bērna vecākiem vai aizbildnis, adoptētājs, audžuvecāks, kurš ir darba ņēmējs vai pašnodarbinātais, bet nevar strādāt attālināti.

SPKC dati liecina, ka kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Alūksnes novadā pašlaik ir 67 cilvēki.

Kā vēstīts, saslimšana ar Covid-19 bērnudārzā "Sprīdītis" tika konstatēta arī janvāra sākumā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.