Kā noritēs aprīļa sākumā paredzētā izbraukuma vakcinācija?

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Sākotnēji aprīļa sākumā paredzētajai izbraukuma vakcinācijai prioritārajām grupām tiks rezervēts nepieciešamais pošu devu skaits, pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Pašlaik atļauts vakcinēt konkrētu prioritāro grupu pārstāvjus, tajā skaitā seniorus virs 70 gadiem un pacientus ar noteiktām hroniskām slimībām.

Atbildot uz jautājumiem saistībā ar izbraukuma vakcināciju pašlaik potējamajām prioritārajām grupām, Pavļuts atgādināja, ka Veselības ministrija jau 12.martā ziņoja, ka sākta pieteikšanās tiem cilvēkiem, kuriem nepieciešama vakcinācija mājās. Tie ir cilvēki ar nopietniem funkcionāliem traucējumiem, tautā dēvēti par "gulošajiem pacientiem", kuri ir dažādās vecuma grupās, arī seniori, kuri vecuma vai saslimšanu dēļ nevar nokļūt vakcinācijas punktos.

Veselības ministrs skaidroja, ka šiem cilvēkiem vai viņu aprūpes personām jāsazinās ar vakcinācijas speciālistiem, zvanot pa tālruni 8989, kur izbraukuma vakcinēšana ir jāpiesaka. Pavļuts reizē pavēstīja, ka primāri notiek sadarbošanās ar ģimenes ārstiem, kuri ir vislabāk informēti, kuriem no viņu pacientiem ir nepieciešama izbraukuma vakcinācija.

Aprīļa sākumā ir paredzēts veikt pirmo šīs apzinātās grupas cilvēku izbraukuma vakcināciju. Šim nolūkam atbilstoši nepieciešamajam skaitam tiks rezervētas vakcīnas, par to ir padomāts, apliecināja politiķis, atbildot uz sīkākiem jautājumiem saistībā procesa organizēšanu.

Kā ziņots, Veselības ministrijas preses sekretāre Sintija Gulbe pēc marta vidus informēja, ka nedēļas laikā ir saņemti 300 pieteikumi no Latvijas iedzīvotajiem, kuri uz savu dzīvesvietu pieteikuši izbraukuma vakcināciju pret Covid-19.

Svarīgākais