Krapsis: Iedzīvotāju agresija pret likumsargiem ir mazinājusies

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Iedzīvotāju agresija pret ierobežojumus kontrolējošajiem likumsargiem ir mazinājusies, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Valsts policijas (VP) priekšnieka vietnieks Normunds Krapsis.

Svētku brīvdienās VP mobilizēs resursus, lai uzraudzītu kārtību, drošības pasākumu ievērošanu, kā arī ceļu satiksmi, stāstīja Krapsis.

Viņš mudināja iedzīvotājus ievērot ierobežojumus, svinēt Lieldienas individuāli ģimenes lokā, nepulcēties un olas ripināt mājās.

Līdz šim izplatītākie pārkāpumi Covid-19 ierobežojumu kontekstā ir pulcēšanās dažādos viesu namos, publiskās ārtelpās un privātās automašīnās.

Krapsis pastāsija, ka saskaņā ar novērojumiem ir nedaudz mazinājusies cilvēku agresija pret policijas darbiniekiem. "Notikumi, kas saistīti ar agresivitāti un uzbrukumiem ir mazinājušies, bet atsevišķi gadījumi gan vēl ir," sacīja Krapsis.

Covid-19 izplatība policijas struktūrās ir krietni mazinājusies, līdz ar to infekcijas slimība nerada būtisku traucējumu policijas darbā. Pretēju efektu gan rada akūts aptuveni 1300 darbinieku trūkums. Krapsis cer, ka papildu finansējums šai iekšlietu struktūrai kalpos par papildu motivāciju cilvēkiem izvēlēties nākt strādāt policijā.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.