Tirdziņā pie "Spices" varēs baudīt jauno dzērveņu ražu

3. oktobrī, lauku labumu tirdziņa noslēguma dienā, pie tirdzniecības centra "Spice" gaidāma šī gada jaunā lielogu dzērveņu raža, ko piedāvās zemnieku saimniecība "Strēlnieki".

Ikviens tirdziņa apmeklētājs varēs iegādāties ne tikai svaigas dzērveņu šķirņu Stevens un Bergman ogas, bet arī citus no veselīgajām ogām gatavotus produktus, to skaitā žāvētas, iecukurotas dzērvenes, dzērvenes pūdercukurā, dzērveņu tēju, sīrupu un citus gardumus.

"Esam saņēmuši vairākkārtējas atsauksmes no zemniekiem par to, ka cilvēki labprāt izvēlas un ir apmierināti ar Latvijā ražoto un audzēto produktu klāstu. Lai gan 3.oktobris ir šī gada lauku labumu tirdziņa noslēguma diena, izskatām iespēju arī nākotnē rīkot tirdziņus, kur Spices apmeklētāji varēs iegādāties gan amatnieku, meistaru un mākslinieku darinājumus, gan dažādus gardumus, ko celt galdā," norāda Iveta Lāce, tirdzniecības kompleksa Spice direktore.

Tirdziņā iegādājamās dzērveņu šķirnes Stevens ogas ir lielākas un paredzētas žāvēšanai, cukādēm, savukārt no tumšajām Bergman šķirnes dzērvenēm, var pagatavot sulu. Latvijā dzērvenes ierasti novāc no septembra beigām līdz oktobra sākumam. Veselīgās ogas Latvijā kopumā piedāvā aptuveni 30 dzērveņu audzētāji, kas apvienojušies Latvijas dzērveņu audzētāju asociācijā (LDAA).

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais