Covid-19: aizvadītajā diennaktī slimnīcās ārstējās lielākais smagi saslimušo skaits martā

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Aizvadītajā diennaktī slimnīcās ārstējās lielākais smagi saslimušo skaits līdz šim martā jeb 85 pacienti, liecina aprēķini pēc Nacionālā veselības dienesta (NVD) publicētajiem datiem.

Šajā mēnesī otrs lielākais smagi saslimušo skaits slimnīcās bija 9.martā, kad ar smagu slimības gaitu slimoja 84 pacienti.

Salīdzinājumā ar ceturtdienu smagi saslimušo stacionēto pacientu skaits piektdien ir palielinājies no 74 līdz 85 pacientiem.

Kā ziņots, piektdien Latvijas slimnīcās ievietoti 82 Covid-19 pacienti, tostarp pieci pārvesti, līdz ar to kopējais stacionāros esošo ar jauno koronavīrusu sirgstošo pacientu skaits samazinājies līdz 674, kas ir par 30 mazāk nekā ceturtdien, liecina NVD apkopotie dati.

No visiem slimnīcās esošajiem Covid-19 pacientiem šobrīd 589 jeb par 41 mazāk nekā dienu iepriekš ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 85 jeb par 11 vairāk nekā ceturtdien, ir ar smagu slimības gaitu.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 602 jauni Covid-19 gadījumi un saņemtas ziņas par piecu saslimušo personu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotā informācija. Diennakts laikā Latvijā veikts 14 627 Covid-19 tests un pozitīvi no tiem bijuši 4,1%.

Divu nedēļu kumulatīvais saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju kopš aizvakardienas ir pieaudzis no 377,8 līdz 379,1 piektdien. Līdz šim kopumā 1872 cilvēki, kuri bija saslimuši ar Covid-19, miruši, kas ir 1,86% no kopējā apstiprināto Covid-19 gadījumu skaita.

Latvijā

Ja rīta pusē tika ziņots par to, ka Mārupes novadā uz Liepājas šosejas noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā gājis bojā viens cilvēks, dienas vidū saņemtas ziņas par vēl vienu avaŗiju, šoreiz uz Vidzemes šosejas.

Svarīgākais